Омелян анонсував потяг “п’яти столиць” Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига-Таллінн уже цього року

 

Міністерство інфраструктури має намір запустити пасажирський потяг “п’яти столиць” за маршрутом Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига – Таллінн до кінця 2017 року.
Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з міністром транспорту і зв’язку Литви Рокасом Масюлісом 15 червня, повідомила прес-служба відомства.

“Ми розраховуємо, що зможемо запустити потяг «п’яти столиць» вже до кінця року, і цей маршрут користуватиметься попитом серед пасажирів”, – сказав міністр.

Омелян підкреслив важливість розвитку мультимодальних перевезень та позитивних результатів роботи поїзда “Вікінг”.

“Переконаний, що поєднання технологій успішно реалізованих транспортних проектів у країнах регіонів Балтійського, Чорного та Каспійського морів дасть змогу досягти максимально успішних результатів з формування нових ефективних логістичних рішень організації перевізного процесу Європа-Азія-Європа. До кінця 2017 року заплановано завершення дослідження з організації цифрового супроводу перевезень за маршрутом поїзда «Вікінг». З ініціативи української сторони планується залучення до зазначеного проекту Грузії, Молдови та Азербайджану, і на наступному етапі Польщі, Угорщини, Словаччини”, – цитує прес-служба міністра.

Потяг комбінованого транспорту “Вікінг” курсує з 2003 року за маршрутом Іллічівськ (Україна) – Мінськ (Білорусь) – Драугісте (Литва). Загальна довжина маршруту становить 1766 км, час у дорозі – 52 години.
Потяг з’єднує ланцюг морських контейнерних і контрейлерних ліній Балтійського регіону з аналогічною системою Чорного, Середземного і Каспійського морів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна