МЗС вимагає виправити статтю Deutsche Welle про “громадянську війну” в Україні. Є РЕЗУЛЬТАТ

оновлено

Міністерство закордонних справ України очікує від англомовної редакції Deutsche Welle виправлення статті, в якій збройне протистояння на сході України називають “громадянською війною”.

“Неприйнятно бачити, як DWnews пише про «громадянську війну» в Україні. Це російська агресія проти України, що триває”, – написала у “Твіттері” речниця МЗС Мар’яна Беца.

Вона зазначила, що повідомлення має базуватись на фактах.

“Ми очікуємо роз’яснення та виправлення статті у відповідності до міжнародного права”, – вказала представниця МЗС.

Стаття, яку прокоментувала Беца, вийшла на англомовній версії Deutsche Welle 11 червня та була присвячена зустрічі глав МЗС країн “нормандської четвірки” у Берліні.

ОНОВЛЕНО. Редакція Deutsche Welle вибачилася за статтю, в якій конфлікт на сході України було названо “громадянською війною”, та виправила відповідний матеріал.

“Ми вибачаємось за те, що дана стаття не відповідає нашим редакційним стандартам – ми внесли відповідні правки у текст. Дякуємо за те, що привернули до цього нашу увагу”, – сказано в повідомленні у “Твіттері” англомовної редакції DW.

Раніше “Німецька хвиля”, особливо її російськомовна редакція, неодноразово наражалася на критику української аудиторії через перекіс на бік пропагандистської позиції РФ.

Читайте також:
“Заповідник тупості”: Deutsche Welle на гроші німецьких платників
податків підігрує пропаганді Кремля

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна