“АТОвців вішати треба”: у Запоріжжі затримали п’яного українофоба. ВІДЕО

 

Інцидент за участю ветерана 93-ї бригади Микити Фріца та місцевого українофоба стався у Запоріжжі 9 червня. Про це сам учасник АТО розповів у “Фейсбуці”.

За словами Микити Фріца, конфлікт розгорнувсся на вулиці професора Толока. Ветеран вийшов з машини на парковці та пішов до супермаркету. Поруч зупинився “спринтер”, водій якого (пізніше з’ясувалося, що його звуть Валентин Шапітковський або Шепітковський) почав лаятися.

“П…с, вішати таких як ти, урод і вбивця, була б моя воля, всіх мразей завалив би”, – переказує Микита слова водія.

АТОвець не зрозумів, що ці слова були адресовані йому. Але коли він вийшов з магазину, водій продовжив свою промову. Як виявилося, йому не сподобалося те, що ветеран був у вишиванці. Національний одяг Шапітковський назвав “вишип…ркою” та “ганчіркою”, а також звинував учасників АТО в тому, що вони “вбивають людей”.

Між чоловіками сталася сутичка, під час якої Микита відчув запах алкоголю. Ветеран викликав поліцію, а Шапітковський в цей час поїхав. АТОвець рушив за ним, і згодом патрульні наздогнали “спринтер”.

Діалог після затримання, а також незабаром у лікарні (куди Шапітковського повезли робити тест на сп’яніння), Микита зняв на відео, яке оприлюднив на сторінці. Чоловік підтверджував свої слова, заявивши, що “всі АТОвці – покидьки”, а “війну на Донбасу розв’язала Україна”.

Аналіз показав, що у крові водія “спринтера” було 2,9 проміле алкоголю. Під час проходження тесту він намагався втекти з лікарні.

На сторінці місцевого осередку “Нацкорпусу”, члени якого незабаром прихали на місце інциденту, стверджується, що водій-українофоб працює маршрутником.

“Прихильника “руського міра” було доставлено у правоохоронні органи. Заяву атовця занесено у журнал єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення”, – зазначають у “Нацкорпусі”.


Увага! Відео містить ненормативну лексику

Читайте також:
Водія маршрутки в Хмельницькому, який зневажив вдову героя АТО, послали на Донбас з гуманітаркою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна