Лідери G7 домовилися запобігати втручанню в їхні вибори

 

Керівники “Великої сімки” планують обмінюватися інформацією і працювати з постачальниками інтернет-послуг та соціальними мережами, щоб запобігти іноземним втручанням у вибори в їхніх країнах.

Такий проект документа повинен бути прийнятий на саміті G7 у Квебеку 9 червня, передає Reuters.

У проекті також говориться, що G7 – США, Канада, Японія, Велика Британія, Італія, Німеччина і Франція – погодилися забезпечити високу прозорість фінансування політичних партій та всієї політичної реклами, особливо під час виборчих кампаній.

Цей проект, очевидно, пов’язаний із твердженнями Сполучених Штатів та урядів деяких країн Євросоюзу про те, що Росія втручалася в їхні вибори.

“Іноземні суб’єкти прагнуть підірвати наші демократичні суспільства і інститути, наші виборчі процеси, наш суверенітет і нашу безпеку”, – йдеться в проекті заяви лідерів “Великої сімки”.

Як повідомлялося, 27 квітня комітет з розвідки палати представників Конгресу США опублікував доповідь
про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Згідно з ним, в 2015 році Росія почала організовувати кампанію по таємному впливу, спрямовану на президентські вибори у США. Втручання російської сторони на виборах в США в 2016 році мало місце у вигляді кібератак та використання соцмереж.

Читайте також:
Європейські країни G7 виступили проти заклику Трампа повернути “Велику вісімку” з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна