СБУ розкрила антиукраїнську діяльність “Росспівробітництва” та дипломата РФ в Одесі

 

Контррозвідка Служби безпеки України викрила і припинила деструктивну діяльність представників “Росспівробітництва” на півдні України. Спецслужби РФ використовували представників “Росспівробітництва” в Генеральному консульстві РФ в Одесі для антиукраїнської активності, повідомляє “Цензор“.

Зокрема під прикриттям реалізації “Гуманітарних і соціальних програм РФ” при координації російської розвідки в антиукраїнську діяльність залучалися громадяни України, в першу чергу – члени та лідери проросійських громадських об’єднань і рухів.

Контррозвідкою задокументовано протиправну діяльність російського дипломата і громадянина України, які в інтересах “Росспівробітництва” шукали і відбирали жителів придністровського регіону Молдови для їх подальшої легалізації на території України та інших країн. Їм виготовляли підроблені документи про правовий статус особи, про освіту, довідки з місць роботи, посвідчення УБД.

Представник спецслужби РФ, який діяв під дипломатичним прикриттям Генконсулства РФ в Одесі, оголошений пресоною “нон грата”. Його пособника, громадянина України, жителя Одеської області в травні цього року Приморський районний суд Одеси визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3, ст. 358 КК України (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:
Керівника Россотрудничества в Києві облили лайном і зеленкою. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна