Канадські консерватори розкритикували уряд Трюдо за недостатню підтримку України

 

Про це під час виступу у парламенті Канади заявив депутат від Консервативної партії Джеймс Безан, передає “Укрінформ”.

“Путіна провокує слабкість. Саме тому Канада повинна непохитно стояти поруч з Україною, нашим другом та союзником. Лише діями та рішучою силою ми можемо допомогти Україні захистити суверенітет, відновити територіальну цілісність та припинити незаконну окупацію путінськими посіпаками”, – сказав Безан.

За його словами, Канада раніше була дуже активною в підтримці України, однак чинний уряд робить у цьому напрямі недостатньо.

“Хоча Консервативна партія залишається світовим лідером у підтримці України, ганебно, що чинний уряд Канади не слідує цьому прикладу”, – зауважив депутат.

З огляду на це він закликав владу Канади звертати більше уваги на потреби України.

“Путін та його кремлівські клептократи продовжують незаконно окуповувати Крим та вести війну на українському Донбасі. Російська Федерація посилила воєнні дії на сході України цієї весни, вбиваючи українських військових, цивільних та дисидентів, які виступають проти путінського вторгнення в Україну. Це повинно припинитися. Канада має робити більше для допомоги нашому союзнику Україні”, – підсумував Джеймс Безан.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше уряд України звертався до Канади про надання оборонної зброї, але уряд ліберала Трюдо не взяв на себе таких зобов’язань, хоча і дозволив експорт канадської летальної зброї до України півроку тому.

Читайте також:
Консерватори Канади пропонують надати Україні
“курдську” летальну зброю на $9,5 млн.

Друзі, але: Канада не розглядає надання Україні безвізу
і безплатної летальної зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна