Друзі, але: Канада не розглядає надання Україні безвізу і безплатної летальної зброї

 

Канада не розглядає можливість надання Україні летальної зброї безкоштовно, а також не розглядає надання українцям безвізового режиму.

Про це йдеться у відповіді уряду Канади на звіт “Підтримка Канадою України в час кризи та збройного конфлікту”, підготовленого Постійним комітетом з національної оборони Палати громад Канади.

“Уряд Канади відданий підтримці України в її зусиллях щодо відстоювання її суверенітету, безпеки та стабільності, але активно не розглядає надання летальної допомоги Україні у вигляді безоплатної передачі летальної зброї від одних військових до інших”, – зазначили в уряді Канади.

При цьому сказано, що канадський уряд зберігає контакт з урядом України щодо його запитів у питанні воєнного спорядження.

Також Оттава наразі не збирається скасовувати візи для громадян України, бо вона не відповідає необхідним критеріям для запровадження безвізового режиму.

“Уряд Канади налаштований вітати усіх справжніх відвідувачів та полегшувати їм подорож, але в даний момент активно не обмірковує перегляд візових вимог до України”, – йдеться в повідомленні уряду.

Там зазначили, що візові вимоги Канади є нормою для громадян більшості країн, і вони є “найбільш ефективним інструментом одночасно для виявлення та стримування нелегальної міграції”.

“Рішення про скасування чи запровадження візових вимог приймаються з врахуванням кожного конкретного випадку і ґрунтуються на ретельному всебічному урядовому аналізі, визначеному у візовій політиці Канади”, – заявляють канадські урядовці.

“Ці критерії враховують соціально-економічні умови країни, міграційні тенденції, репутацію щодо дотримання прав людини, ідентифікаційні документи та паспортний режим, можливості прикордонного контролю та ситуацію з безпекою. Скасування віз здійснюється відповідно до оцінки, коли переваги від цього для канадців та канадських інтересів переважатимуть ризики”, – сказано в повідомленні.

Також сказано, що Канада не скасовує візи на взаємній основі, не має виключень для звільнення від візових вимог специфічним групам відвідувачів, в тому числі особам, що мають дипломатичні паспорти або бізнесменам.

Зазначається, що уряд Канади уважно слідкує за ситуацією в Україні, але “наразі не має планів переглядати візові вимоги для України, оскільки Україна не відповідає критеріям Канади для безвізового режиму”.

Як повідомляла “Новинарня“, у грудні 2017 року Канада внесла Україну у контрольний перелік країн, яким дозволено постачати вогнепальну зброю.
Також Канада в рамках операції “Об’єднувач” (Operation UNIFIER) через своїх інструкторів допомагає підготовці Збройних сил України, а також надає Україні нелетальне спорядження для армії як гуманітарну допомогу.

У 2015 році, ще до приходу до влади Ліберальної партії Канади, її лідерка Анна Гайні у відповідь на запит Конгресу українців Канади припустила, що невдовзі Оттава може скасувати візовий режим для громадян України.

Президент України Петро Порошенко під час зустрічей із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо обговорив можливість спрощення візового режиму з Канадою для українських громадян.

На початку 2016 року у ЗМІ з’явилась інформація, що уряд Канади скасував візи для українців, але посольство Канади в Україні спростувало це.

Читайте також:
Для безвізу з Канадою потрібно пройти “дорожню карту”, як із ЄС, – віце-прем’єр

Муженко домовився в Канаді про нову військову допомогу Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна