Консерватори Канади пропонують надати Україні “курдську” летальну зброю на $9,5 млн.

 

Канадські консерватори під керівництвом Ендрю Шира виступають за те, щоб федеральний уряд надав Україні канадське військове обладнання на суму 9,5 млн. доларів, яке спочатку призначалось для курдських сил в Іраку.

Про це повідомляє “Новое время”.

Військове обладнання включає гвинтівки, автомати, легкі міномети та протитанкові ракети.

Уряд Канади під головуванням Джастіна Трюдо оголосив, що надасть курдськими силам зброю (для боротьби з ісламістами) ще 15 місяців тому. Однак виникли проблеми з отриманням схвалень від уряду Іраку, а також із запевненнями, що зброю буде убезпечено й вона не опиниться в руках воєнізованих груп, яких звинувачують у скоєнні військових злочинів в Іраку.

Наразі ця зброя залишається у сховищах збройних сил Канади в Монреалі. Консерватори запевняють, що ці озброєння варто надіслати Україні.

“Вони дозволяють цій зброї лежати у сховищах, припадати пилом, а тим часом, насильство в Україні посилюється. Замість того, щоб ця зброя виходила з ладу, передаймо її до рук людей, які можуть її використати”, – заявляє депутат парламенту Канади від Консервативної партії Джеймс Безан.

Як відомо, раніше уряд України звертався до Канади про надання оборонної зброї, але уряд ліберала Трюдо не взяв на себе таких зобов’язань, хоча і дозволив експорт канадської летальної зброї до України півроку тому.

Читайте також:
Друзі, але: Канада не розглядає надання Україні безвізу
і безплатної летальної зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна