Підозрювану в нападі на “кіборга” залишили в СІЗО. ВІДЕО

 

Апеляційний суд Києва 29 травня розглянув скаргу на рішення щодо тримання під вартою Катерини Лапінської, яку підозрюють в участі у нападі на ветерана АТО Дмитра “Вербича” Іващенка. Про це повідомляє прес-служба суду.

Захисники Лапінської вимагали звільнити дівчину з-під варті через начебто поганий стан її здоров’я. Однак суд клопотання захисту відхилив, залишивши в силі рішення Подільського районного суду – арешт до 5 червня.

Як повідомляла “Новинарня“, 2 травня (в роковини одеських подій) в Києві на вулиці Костянтинівській банда з чотирьох чи п’яти осіб в масках, серед яких були дівчата, напала на ветерана АТО, “кіборга” Дмитра Іващенка (Вербича, Івіча). Вони завдали удару ножем в нижню частину спини, залили сльозогінним газом та намагалися добити молотком. Одна з дівчат знімала напад на відео. Вербич був госпіталізований в обласну лікарню, йому зробили операцію.

Було оприлюднено відео з нападом на АТОвця та фото нападників у різних ракурсах.

Громадські активісти вирахували в нападниках так званих “антифашистів” – учасників першотравневого маршу групи “Революційна дія”.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Незабаром з’явилося повідомлення, що СБУ затримала в Харкові групу підозрюваних. Однак пізніше з’ясувалося, що серед них – лише одна підозрювана, якій і визначають запобідний захід.

У Службі безпеки України з’ясували, що організатором нападу на “кіборга” Вербича є громадянин Росії, який залишив територію України 4 травня, виїхавши до Польщі.

Читайте також:
Суд відправив у СІЗО підозрювану в нападі на “кіборга”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна