Парад 95-ї бригади в Житомирі після Донбасу має стати зразком для всієї України

 

Роман Кулик
громадський активіст, журналіст, лейтенант запасу, мобілізований у 2015-2016 рр. (служив на посаді заступника командира батальйону по роботі з особовим складом 55 оабр ЗСУ)

(FB)

Традиція масштабної та урочистої зустрічі військових частин зі сходу жива й почасти виглядає крутіше всіх попередніх.

Кілька тижнів тому були хороші атмосферні матеріали повернення в ППД 10-ї гірсько-штурмової бригади (Коломия).
А 24 травня 95-та бригада десантників пройшлась Житомиром. Такий собі 5-кілометровий постфронтовий локальний міні-парад без техніки, але з портретами загиблих на чолі колони і без зайвого стройового кроку чи офіціозу.

Причому всі в нових бордових беретах (у мазепинках/патролкепах – бійці інших підрозділів, які повернулись з ООС із десантниками, зі слів місцевих).

Крутий захід як для бійців (особливо психологічно – цей аспект не варто недооцінювати), так і для громади міста (стримався і не впаяв табуйований “пропагандистський ефект”).

95 бригада в Житомирі - парад 95 бригада в Житомирі - парад 2 95 бригада в Житомирі - парад 1
<
>

Ну і для всієї країни, ясєн пєнь, такі фото заходять усім). Сподіваюсь дана традиція протримається аж до закінчення війни – її локальний ефект величезний.

Сюжет Військового телебачення:

І першоджерело фото.

Читайте також:
Стали відомі імена десантників 95-ї бригади, які загинули під Верхньоторецьким.
ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна