СБУ оприлюднила перехоплену розмову з Дебальцевого, про те як “вагнери” евакуювали розбиті “Дозори”

 

Служба безпеки України оприлюднила записи телефонних розмов лютого 2015 року за участі одного з керівників приватної військової компанії “Вагнера”, громадянина Росії Дмитра Уткіна та його підлеглого про термінову евакуацію знищеної силами АТО під Дебальцевим сучасної російської військової техніки.
Про це повідомляє прес-центр СБУ в суботу, 19 травня.

“Співробітники української спецслужби під час під час штурму 21.02.2015 року кадровими підрозділами ЗС РФ та терористами Дебальцевого перехопили телефонні розмови представників підрозділу спецслужб РФ під назвою ПВК “Вагнера”. Отримана інформація є черговим доказом військової агресії Росії та засвідчує про значні втрати російських військових у ході “гібридної війни” проти України”, – ідеться в повідомленні Служби.

За даними української спецслужби, в самий розпал боїв керівник “вагнерівців”, колишній офіцер спецназу Головного управління генштабу ЗС РФ Дмитро Уткін (особистий номер М-0209) дає команду своєму підлеглому – громадянину РФ Сергію Ковальову (особистий номер М-0274) терміново евакуювати знищені силами АТО сучасні зразки російської бойової техніки – броньовані розвідувально-дозорні машини КамАЗ-43269 “Дозор”.

“Ця техніка перебуває на озброєнні виключно в збройних силах РФ, тому сама можливість її захоплення українськими військами викликає паніку в Уткіна-Вагнера та непокоїть більше, ніж доля залишених напризволяще поранених і вбитих російських найманців ПВК”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Оперативники СБУ встановили, що термінове вивезення “Дозорів” здійснювалося взводом технічного забезпеченнями ПВК “Вагнера”, який очолював громадянин РФ, колишній військовослужбовець 10 ОБрСпП ГУ ГШ ЗС РФ Олексій Бородій (особистий номер М-1009). Під час боїв під Дебальцевим він був поранений і евакуйований на територію Росії.

Читайте також:
СБУ опублікувала запис переговорів ватажка ПВК “Вагнер”
з російським генералом під час боїв за Дебальцеве

“Прикмета Вагнера – наколка-свастика”. Як влаштована і воює його ПВК

“Ворог – червоний”. Генштаб ЗСУ видав просту відеоінфографіку
про суть битви під Дебальцевим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна