СБУ опублікувала запис переговорів ватажка ПВК “Вагнер” з російським генералом під час боїв за Дебальцеве

 

Служба безпеки України опублікувала запис переговорів російського генерала Євгенія Нікіфорова (позивний “Тамбов”) та ватажка угрупування “Приватна військова компанія «Вагнер»” Дмитра Уткіна.

Відео опубліковане в YouTube-каналі СБУ.

Співрозмовники обговорюють взаємодію щодо просування броньованої техніки і танків на позиції – судячи з усього, під час боїв за Дебальцеве.

У першій частині запису зафіксована розмова, яка, за інформацією СБУ, відбувалася 27 січня 2015 року. У ній Нікіфоров обговорює висування техніки на позиції (конкретного місця не називає) та попереджує Уткіна, щоб бійці ПВК “Вагнер” “не шмальнули їм у задницю”.

У другій частині розмови, датованій 28 січня 2015 року, Нікіфоров повідомляє Уткіну, що до нього виїзав куратор. На що Уткін з матюками повідомляє про свої втрати і заявляє, що дав наказ відступати.

За різними даними, 28 січня 2015 року втрати російських сил і бойовиків становили близько 30 одиниць техніки (танків, БТР, “Градів” тощо) та понад 70 осіб загиблими й 170 – пораненими.

У жовтні 2017 року СБУ вже публікувала другу частину переговорів Уткіна та Нікіфорова, але без пояснення щодо обставин істерики терориста.

Читайте також:
СБУ оприлюднила імена бойовиків ПВК “Вагнера”, вбитих під Дебальцевим

ПВК Вагнера в Луганську: СБУ виклала переговори Корнета про ліквідацію “побратимів”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна