Сенатський комітет з розвідки погодилися з висновками спецслужб щодо втручання Росії у вибори в США

 

Комітет Сенату США з питань розвідки офіційно погодився з висновками спецслужб, які переконані, що Росія втручалася у вибори президента США з метою допомоги на той час кандидату Дональду Трампу.
Про це йдеться у спільній заяві сенаторів Річарда Берра та Марка Уорнера, передає УНІАН.

“Немає сумнівів у тому, що Росія доклала безпрецедентних зусиль, щоб втрутитися в наші вибори в 2016 році”, – заявив голова комітету, сенатор-республіканець Берр.

За його словами, одним із головних завдань у розслідуванні комітету була оцінка роботи розвідувального співтовариства США, яке одразу після виборів вказало на Росію.

“Співробітники Комітету провели 14 місяців, переглянувши джерела, методи та аналітичну роботу, і ми не бачимо жодних підстав суперечити цим висновкам”, – наголосив сенатор.

“Після ретельного огляду наші співробітники дійшли згоди, що висновки розвідувального співтовариства були докладними й точними. Зусилля Росії були широкомасштабними, технічно складними й ухвалені розпорядженням самого президента Путіна з метою підтримки Дональда Трампа та перешкоджання Гілларі Клінтон”, – підкреслив віце-голова комітету, сенатор-демократ Марк Уорнер.

“Розуміння цих методів дозволить захистити демократію від майбутніх загроз”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці квітня Комітет розвідки Палати представників США, більшість у якому за республіканцями, опублікував остаточний звіт про втручання Росії у президентські вибори 2016 року. У розсекреченій комітетом доповіді повідомляється, що не було виявлено доказів того, що виборчий штаб Дональда Трампа вступив у змову з Москвою під час президентської кампанії 2016 року.
Раніше, в березні, республіканці в комітеті розвідки Палати представників завершили проект доповіді, в якому йдеться про те, що не було ніякої змови або координації дій між президентською кампанією нинішнього американського очільника Дональда Трампа та Росією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.