На конгресі правих у Німеччині “Нацкорпус” був разом з “Новоросією”. ФОТО

 

Міжнародний секретар партії “Національний Корпус” Олена Семеняка виступила на конгресі ультраправих організацій “REGeneration Europa”, що відбувся у німецькому місті Різа 11-12 травня. На заході, який організувало молодіжне крило Національно-демократичної партії Німеччини (NPD), були присутні активісти націоналістичних рухів із багатьох країн Європи. Про це Семеняка пише на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Конгрес REGeneration Europa

Росію на форумі представляв член організації “Русское имперское движение“, що стоїть на відверто шовіністичних, антиукраїнських позиціях, зокрема підтримує бойовиків “Новоросії“. В Україні таке “сусідство” багатьох обурило, деякі коментатори через це закидали “Нацкорпусу” ледь не співпрацю з сепаратистами.

Прапор РИД (Росія) серед іншої символіки на когресі

Семеняка у блозі окреслила свою позицію ще до початку заходу. Вона заявила, що анти- та прокремлівські рухи будуть представлені на конгресі приблизно у рівній пропорції, і першим необхідно консолідуватися та поглиблювати співпрацю, а не бойкотувати захід через приїзд російських “імперців”.

Натомість ВО “Свобода”, чия участь у форумі також була анонсована, врешті решт відмовилася відправляти своїх делегатів до Німеччини – саме через небажання перебувати на одному майданчику з РИД.

Перший варіант афіши форуму – ще з логотипом ВО “Свобода”

У результаті російську структуру на конгресі представляв один молодий чоловік. Як стверджує Семеняка, він заявив організаторам, що є священиком, але при цьому з’явився на конференції у камуфляжі з шевроном “Новоросії”.

Скандальний шеврон

“Зайве говорити, що така подача була сприйнята як клоунада, та й сам рух із 15 осіб більше говорив про Ісуса Христа, ніж про похід на Київ”, – стверджує Олена Семеняка.

Російський делегат

Як пишуть очевидці у коментарях до допису представниці “Нацкорпусу”, росіянин намагався провокувати українську активістку – зокрема під час її виступу став біля сцени у формі та “сміявся як ідіот”. Члени кількох організацій, які симпатизують Україні (серед них – Národní a sociální fronta з Чехії) вступилися за українку. Врешті решт ввечері другого дня російський гість, що був напідпитку, був побитий одним із чехів.

Олена Семеняка з проукраїнськими чехами та італійцями на форумі

Читайте також:
Голова штабу “Нацкорпусу” Родіон Кудряшов: Те, що ми будуємо – це феномен
“Нацкорпус” із димовими шашками увірвався на сесію Львівської облради,
є поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна