“Нацкорпус” із димовими шашками увірвався на сесію Львівської облради, є поранені. ОНОВЛЕНО

 

У приміщення Львівської обласної ради у вівторок, 30 травня, увірвалися молодики з “Національного корпусу” та деяких інших націоналістичних угруповань.

Як повідомляє ZIK, вони увійшли до сесійної зали під час засідання, кидали димові шашки, вигукували націоналістичні гасла.

В роботі сесії оголосили перерву.

Речниця обласної поліції Світлана Добровольська повідомила, що “на місці присутні заступник начальника поліції Львівщини. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 (хуліганство) ККУ”.

“Тим часом представники націоналістичних організацій досі перебувають у приміщенні Львівської облради. Вони розбрелися по усіх коридорах, розібрали харчі з буфету у холі. Спілкуватися із журналістами відмовляються”, – пише ZIK.

 

Начальник штабу партії “Національний корпус” на Львівщині Святослав Сірий заявив, що люди зайшли до облради через невиконання політичних вимог.

“Ми звернулися до обласної ради з проханням підтримати чотири основні вимоги маніфесту: амністію патріотів, продовження земельного мораторію, націоналізацію російського капіталу. Ми домовились, що буде поставлено це питання і проголосовано до 13.00. О 13.00 воно не було проголосовано. Ми захотіли зайти всередину приміщення. Ми зайшли, щоб пояснити, що це є національні інтереси. Якщо вони нас підтримають і підтвердять, це піде до президента”, – сказав Сірий.

“Є наші побратими по декілька чоловіків з інших областей – ініціативні групи “Національного корпусу”, “Національної дружини”. Вони приїхали до нас в гості на декілька днів, а так склалося, що потрапили під акцію”, – сказав представник “НК”.

З його слів, димові шашки у залі кидали “невідомі активісти”.

ОНОВЛЕНО. Під час сутичок у Львівській обласній раді до лікарів звернулися 11 постраждалих. Про це повідомляють у прес-центрі ЛОР.

“По допомогу до нас звернулось дві жінки. Одна з них госпіталізована з не важкими опіками. Це львів’янка. За словами потерпілої, на ній загорілась сорочка”, – розповів Василь Обаранець, головний лікар міської клінічної 8-ї лікарні.

Другу жінку та дев’ять постраждалих правоохоронців, за словами лікаря, наразі обстежують медики. У всіх пацієнтів легкий або середній ступінь важкості.

Читайте також:
У Києві підірвали офіс партії “Нацкорпус”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна