ЄС запровадив санкції проти 5 осіб, відповідальних за незаконні “вибори” Путіна в Криму

 

Європейський Союз запровадив санкції проти п’ятьох осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ в тимчасово окупованому Криму та Севастополі.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на сайт Ради ЄС.

“Рада додала п’ятьох осіб до переліку тих, чиї дії підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України… П’ять осіб займають відповідальні посади у виборчих комісіях Криму або Севастополя”, – йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

До санкційного списку потрапили: заступник голови виборчої комісії Криму Інна Гузєєва та секретар комісії Наталія Безрученко, голова виборчої комісії Севастополя Олександр Пєтухов, його заступник Мирослав Погорєлов та секретар комісії Анастасія Капранова.

Відтепер вказаним особам заборонено в’їзд до країн ЄС, а їхні активи в європейських країнах будуть заморожені.

Цих п’ятьох додали до санкційного списку, в якому вже фігурують 150 людей та 38 організацій, причетних до незаконної анексії Криму й дестабілізації ситуації на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення Ради ЄС.

“Покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету та територіальної цілісності України є неминучим”, – йдеться у повідомленні на його сторінці у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Суд у Херсоні відправив під арешт “путінську” кримчанку Одновол-Юревич.
ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна