Очільник МІ5: Росія – ворожа держава, яка займається дезінформацією на безпрецедентному рівні

 

Росію чекає ще більша міжнародна ізоляція. З такою заявою на зустрічі з європейськими колегами в Берліні виступив глава британської спецслужби MI5 Ендрю Паркер.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Reuters.

За даними ЗМІ, Паркер присвятив більшу частину промови порушенням Москвою міжнародних правових норм у зв’язку зі “справою Скрипаля”.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що отруєння в британському місті Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Паркер назвав “навмисним” і “цілеспрямованим”.

Крім того, керівник британської контррозвідки звернув увагу на Росію як на ворожу державу, яке займається “дезінформацією” на “безпрецедентному рівні”.

Паркер, як і британська влада, вважає, що саме Росія стоїть за замахом на Скрипалів на початку березня. Росія свою причетність до отруєння заперечує.

Крім Росії, очільник MI5 попередив європейських колег про небезпеку з боку терористичного угрупування “Ісламська держава”. За словами Паркера, радикальні ісламісти, незважаючи на втрати і відступ в Сирії та Іраку, досить сильні, щоб влаштовувати серйозні атаки.

За інформацією The Guardian, керівник контррозвідки наполягає на взаємодії спецслужб Євросоюзу і Великої Британії після “Брекзиту”.

Читайте також:
Отруєння Скрипаля вчинив агент КДБ Гордон, – британські ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна