У Білорусі розбився автобус із дитячою футбольною командою з України, є жертви. ОНОВЛЕНО

оновлено

Українська юнацька команда з футболу потрапила в ДТП у Білорусі, в Брестській області, на трасі “Кам’янець-Шерешево-Свіслоч”. Одна дитина загинула та шість – отримали тяжкі травми.
Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 13 травня, повідомило міністерство охорони здоров’я Білорусі.

В УДАІ УВС Брестського облвиконкому зазначили, що розбився мікроавтобус Renault Master.

“За попередніми даними, в аварії постраждали діти з української команди з футболу. Одна дитина загинула, ще шестеро хлопців з важкими травмами були доставлені в Кам’янецьку центральну районну лікарню. У всіх постраждалих діагностовано черепно-мозкові травми різного ступеня тяжкості, а також переломи і вивихи. Одна дитина перебуває у важкому стані і підключена до апарату штучної вентиляції легенів “, – йдеться в повідомленні МОЗ РБ.

За даними ДАІ, 42-річний водій Renault Master врізався в навантажувач “Амкодор”, що рухався в попутному напрямку. Загинув 13-річний хлопчик, який перебував на передньому пасажирському сидінні.
Водій Renault також – громадянин України.

Міністр охорони здоров’я РБ Валерій Малашко взяв ситуацію під особистий контроль.

“Найкращі лікарі Білорусі та всі необхідні матеріально-технічні ресурси задіяно для надання допомоги постраждалим в аварії дітям”, – сказав він.

Із Бреста в Кам’янець прибула бригада медиків, в її складі – нейрохірург, травматолог, реаніматолог та інші фахівці, а з Мінська – дитячий травматолог, нейрохірург і дитячий анестезіолог-реаніматолог. Для вирішення організаційних питань і проведення консультації в Брест виїхав перший заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Піневич. Сьогодні частину постраждалих дітей переведуть у  Брестську обласну лікарню.

Зазначається, що аварія сталася вранці 13 травня, близько 7:00 ранку, на 54-му кілометрі автодороги Р-98 “Кам’янець-Шерешево-Свіслоч” поблизу села Мартинюки.

ОНОВЛЕНО. Загиблий хлопчик 2005 року – із міста Суми. Про це агенції УНІАН розповів начальник Управління молоді та спорту Сумської облдержадміністрації Дмитро Лантушенко.

“На жаль, у цій ДТП загинув хлопчик із Сум. Мамі вже повідомили. Вона виїздить у Білорусь”, – сказав посадовець.

За його словами, обласна влада наразі встановлює, що це була за поїздка, адже офіційно жодні дитячі футбольні команди на змагання за межі області не виїжджали.

“Попередньо, діти із Сумської області були в неофіційній поїздці нібито для обміном досвідом. Жодну сумську команду офіційно на змагання за кордон не відправляли.
Загалом було два чи три автобуси з дітьми”, – сказав Лантушенко.

За дорученням президента Федерації футболу України Андрія Павелка, в Білорусь також виїздить голова федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович, щоб на місці розібратися в ситуації та надати необхідну допомогу, додав службовець.

Президент Петро Порошенко доручив дипломатам і лікарям надати необхідну допомогу юним українським футболістам, які постраждали внаслідок ДТП у Білорусі. Про це він написав у “Твіттері”.

Для евакуації дітей, які постраждали під час ДТП у Білорусі, можуть надіслати медичну авіацію Держслужби з надзвичайних ситуацій. Про це ввечері в соцмережі повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“Зв’язався з послом у Білорусі щодо ситуації з нашими дітьми. Медична авіація ДСНС напоготові. За потреби, діти отримають всю необхідну допомогу”, – зазначив прем’єр.

Читайте також:
У Канаді в ДТП розбилася хокейна команда “Гумбольдт”
з українцями у складі. Список 15 загиблих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна