День матері: президент присвоїв почесне звання понад тисячі жінок

 

Президент Петро Порошенко підписав указ № 121 “Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня»”.
Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Загалом президент присвоїв почесне “мати-героїня” звання 1051 жінці.

“Указом відзначені багатодітні матері, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їх інтелектуального, фізичного та духовного розвитку”, – йдеться в повідомленні.

Серед нагороджених найбільше – 244 – матері з Рівненської області.

Також у переліку 40 мешканок Вінницької області, 128 – Волинської, 30 – Дніпропетровської, 27 – Донецької, 85 – Житомирської, 116 – Закарпатської, 7 – Запорізької, 31 – Івано-Франківської, 15 – Київської, 11 жінок з Кіровоградської області, 2 – Луганської, 50 – Львівської, 16 – Миколаївської, 52 – Одеської, 25 – Полтавської, 23 – Сумської, 38 – Тернопільської, 28 – Харківської, 6 – Херсонської, 19 – Хмельницької, 7 – Черкаської, 27 – Чернівецької, 13 – Чернігівської та 11 – міста Києва.

Цього ж дня, 13 травня, під час візиту на Буковину перша леді Марина Порошенко зустрілася з матерями загиблих воїнів, які захищали Україну на Сході.

Дружина президента подякувала жінкам за те, що виховали сучасних українських героїв та справжніх патріотів своєї держави.

Фото: прес-служба президента

Пані Марина із матерями поставили свічки та помолилися за мир в нашій державі у Храмі Трьох Святителів Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

З нагоди Дня матері Марина Порошенко подарувала матерям квіти та сертифікати на побутову техніку номіналом 5 000 гривень.

В Україні День матері, починаючи з 2000 року, законодавчо відзначається щорічно у другу неділю травня.

Читайте також:
Мама поляка, який спалив тризуб у Тернополі, приїхала й поновила герб
України власним коштом. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна