Мама поляка, який спалив тризуб у Тернополі, приїхала й поновила герб України власним коштом. ФОТО

 

Мати юного поляка, який нещодавно вчинив наругу над Державним Гербом України в Тернополі, приїхала в Україну, замовила аналогічне зображення і повернула його на почесне місце на стіні в ресторані “Коза”.
Саме там висів дерев’яний щит із тризубом, доки 19-річний польський громадянин не зняв його і не спалив у каміні, передає “Новинарня“.

“Жінка приїхала в Україну спеціально, щоб висловити жаль через необдуманий вчинок сина та повісити державний символ на місце. Вирізьблений з дерева герб за свої кошти замовила у тернопільських майстрів. Також жінка зазначила, що герб як для поляків, так і для українців має велике значення, і що між українським і польським народом має бути дружба”, – повідомляє місцеве видання “Овід“.

За словами польки, її син шкодує про своє рішення та, оскільки він сам не може виправити помилку, то попросив про це матір.

“Ми враженні таким вчинком. Це вчинок матері, яка переживає за вчинки сина”, – сказав власник закладу, в якому трапився інцидент, Олег Макогін.

Фото:

полька повісила новий тризуб у Тернополі 0 полька повісила новий тризуб у Тернополі 1 полька повісила новий тризуб у Тернополі 3
<
>

Як повідомляло “Новинарня“, на початку березня поляка-студента з Тернополя через його вчинок депортували з України із забороною в’їзду до України терміном на три роки. Таке рішення прийняла Служба безпеки України за вчинення хуліганських дій, які відкрито принижували національну честь та гідність українців, а також могли призвести до розпалення національної ненависті.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна