У Львові танцями закликали “різати інформаційні пута Московії”. ВІДЕО

 

Мистецький перформанс “Ріжу інформаційні пута Московії” відбувся на площі Ринок у Львові у п’ятницю, 11 травня. Про це повідомляє “ZIK“.

Захід влаштував новостворений Громадський рух інформаційного захисту. Мистецький перформанс складався із танцювального номера, після якого танцюристки порвали листочки, на яких була написано: “Кремлівська пропаганда – фейк і брехня”.

Засновниця руху Софія Федина зазначила, що акція має привернути увагу громадськості до проблеми російської пропаганди, яка активно поширюється проросійськими ЗМІ.

“У контексті того, що відбувалося 9 травня, і з тим всім “побєдобєсієм”, яке ми маємо і в Україні, і за кордоном, ми вирішили привернути увагу, наскільки інформація з московських джерел зомбує нас. Ми повинні рвати зв’язок зі всім тим, що суперечить успіху і розвитком української держави. Дуже багато пережитків радянського минулого ще досі з нами, дуже багато російських фейків у нашому інформаційному середовищі. Закликаємо всіх долучатися до нашого руху і разом шукати можливості протистояння дезінформації”, – заявила активістка.

Читайте також:
Акція “Мак пам’яті”: як зробити самому, де скачати заставку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна