Парад в окупованому Донецьку: син Гіві, собака, іноземці з Осетії. ФОТО

 

Представниками “іноземної держави”, які були анонсовані ватажками “ДНР” для участі в так званому “Параді перемоги” в Донецьку 9 травня, виявилися бойовики самопроголошеної Південної Осетії – грузинської території, тимчасово окупованої РФ.
Про це “Новинарні” стало відомо з повідомлень сепаратистських ЗМІ ОРДО.

“Вперше в історії республіки парадним маршем в Донецьку пройшла «коробка» іноземних військовослужбовців – зведеного підрозділу Південної Осетії”, – повідомив офіційний сайт “ДНР онлайн”.

Південноосетинська “коробка”

За повідомленням цього ресурсу, в параді 9 травня в окупованому Донецьку взяли участь понад 1,5 тис. військових так званих збройних сил “ДНР”, а також “Республіканської гвардії”, “МВС”, “МНС” ОРДЛО, курсанти, ліцеїсти та близько 70 одиниць бойової техніки.

Сепаратистський офіціоз повідомляє про 35 тисяч глядачів параду, однак цю заяву заперечують оприлюднені світлини з площі Леніна та вулиці Артема, де відбувався захід.

Парадом командував “заступник міністра оборони ДНР” Сергій Великородний, якого називають “генерал-майором” і “героєм ДНР”.

На трибуні парад приймали так званий “міністр оборони ДНР”, “герой ДНР” Володимир Кононов і ватажок терористичного угруповання, “глава республіки” Олександр Захарченко.

На початку стався курйоз: на вулицю Артема біля УАЗа із терористом Великородним вискочив чорний собака – дворняга, який обгавкав машину із “командувачем параду”.
У соцмережах жартували: парад приймали два осли й собака.

Повідомляється, що першими на вулицю Артема вийшла рота вихованців “Республіканського військового ліцею”, і в її числі – Сергій Толстих, син знищеного  в 2017 році бойовика “ДНР” Михайла Толстих (Гіві).

Підозрюваний у тероризмі ватажок “ДНР” Олександр Захарченко заявив, що їм нібито і сьогодні “доводиться зі зброєю в руках протистояти нацистській нечисті, яка поставила перед собою завдання знищити народ Донбасу, похитнути “русскій мір”, насадити на нашій землі чужу нам ідеологію”.
Парад 9 травня він назвав “демонстрацією могутності” свого угруповання.

Колону військової техніки очолила радянська техніка часів Другої світової війни -танк Т-34, який сепаратисти застосовували в боях на Савур-Могилі, бойові машини БМ-13 “Катюша” і ЗІС-5 з протитанковою гарматою ЗІС-3.

Також на параді пройшла оновлена військова техніка “армії ДНР”: надані Росією бронетранспортери БТР-80 бандформування “Спарта”, яким командував знищений бойовик Моторола, бойові машини піхоти БМП-1 і БМП-2, танки Т-64 і Т-72, самохідні артилерійські установки “Гвоздика”, протитанкові гармати “Рапіра”, гаубиці Д-30 і “Мста-Б”, зенітно-ракетні комплекси “Стріла-10”, РСЗВ БМ-21 “Град”, 120-мм міномети, зенітні установки ЗУ-23-2.

Фотогалерея:

парад 9 травня - ДНР _05 парад 9 травня - ДНР _Республіканська гвардія парад 9 травня - ДНР _03 парад 9 травня - ДНР _02 парад 9 травня - ДНР _01 парад 9 травня - ДНР _МНС парад 9 травня - ДНР _11 парад 9 травня - ДНР _7 парад 9 травня - ДНР _8 парад 9 травня - ДНР _9 парад 9 травня - ДНР _6 парад 9 травня - ДНР _5 парад 9 травня - ДНР _3 парад 9 травня - ДНР _2
<
>

Присутність цих видів озброєння в Донецьку, поруч із лінією розмежування, заборонена мінськими угодами.

Показово, що бойова техніка “ДНР” була оздоблена зображенням зірки, яка дублює символіку російських збройних сил.

Після параду по цій же вулиці пройшли учасники акції “Безсмертний полк Донбасу” – переважно працівники бюджетних установ, які несли квіти, радянську символіку та портрети учасників війни.

Відкривали колону портрети “двохсотих” “героїв ДНР” – Гіві, Мотороли та інших, які ще в 2016 році були живі та брали участь у такому ж військовому параді в Донецьку.

Цього ж дня ватажок “ДНР” Олександр Захарченко відвідав виставку “продукції військово-промислового комплексу “Донецької народної республіки”, влаштовану на вулиці Артема.
Там він оглянув і прокоментував зразками озброєння, яке нібито виготовляється на заводах і підприємствах ОРДО з 2015 року.

“Україна не знає, з ким вона зв’язалася! Донбас – це промисловий регіон, талановиті люди, робочі руки. З 2015 року наші підприємства спільно з конструкторськими бюро почали розробляти озброєння для армії “Донецької народної республіки”, – заявив підозрюваний у тероризмі Захарченко.

“Звичайно, ми виробляємо ще недостатню кількість зброї, але це тільки питання часу”, – сказав він.

На виставці були представлені гвинтівки, міномети, бойовий оборонний модуль, призначений для контролю лінії фронту близько 1 км, пістолет-кулемет, ножі тощо.

Читайте також:
Мешканцям ОРДЛО погрожують звільненням з роботи у разі неявки на парад

День перемоги в Москві: парад з новою зброєю,
лідери Ізраїлю й Сербії в “Безсмертному полку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна