Наплювали на Мінськ і показали зуби. Як виглядали військові паради в Донецьку й Луганську

 

Всупереч застереженням ОБСЄ, в Донецьку й Луганську представники незаконних збройних формувань провели військові паради, присвячені 9 травня.

Паради так званих “армії ДНР” і “народної міліції ЛНР” стали демонстрацією сучасної військової техніки РФ – танків, артилерії, “градів”, бронемашин тощо, яка введена Російською Федерацією в окуповані райони Донбасу.
Для участі в парадах важкі озброєння підвели до лінії розмежування значно ближче, ніж 25 км, дозволені Мінськими угодами.

За даними сепаратистського сайту ДАН, у параді в Донецьку були задіяні майже 45 одиниць військової техніки – “як сучасної – танки, БМП, БТР, самохідні та причіпні артилерійські гармати, зенітні ракетні комплекси та установки РСЗВ, так і тієї, що збереглася з часів Великої Вітчизняної”.

У Луганську в параді взяли участь 70 одиниць військової техніки, повідомило російське агентство ТАСС.
“По центральній площі Республіки пройшли танки Т-72, БМП і БТР, пускові установки реактивної системи залпового вогню “Град”, самохідні й буксирувані артилерійські установки”, – повідомив сайт сепаратистів ЛІЦ.

Раніше українська розвідка повідомляла, що для параду в Донецьку бойовики “для виготовлення парадних поясних ременів в терміновому порядку закупили білий лінолеум, а замість дефіцитних чоловічих пальчаток білого кольору військовослужбовцям видали жіночі”.

В обох демонстраціях брали участь кілька тисяч бойовиків незаконних збройних формувань “ДНР” і “ЛНР” відповідно, включно з кадетами.

ДНР

ДНР

У Донецьку парадом командував “командувач оперативним командуванням ДНР” Денис Синенко, приймав парад “міністр оборони ДНР” Володимир Кононов, обидва в званнях “генералів”.

ЛНР

ЛНР

У Луганську приймав парад сам ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький, командував парадом начальник управління так званої “народної міліції” Олег Анащенко.

Як зазначають “Новости Донбасса”, на параді в Донецьку зокрема такі бойовики, як “Гіві” чи “Моторола”, були представлені в якості “захисників і героїв”.

Моторола на параді

Моторола на параді

У соціальних мережах повідомили, про те, що на Ленінському проспекті біля цирку було чути вибух і в його бік прямували карети “швидкої допомоги”.

Читайте також:
Під приводом парадів бойовики перекидають озброєння, – “ІС”

 

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко

Ватажок “ДНР” Олександр Захарченко

Ватажок терористів “ДНР” Олександр Захарченко, виступаючи на параді, “пообіцяв ветеранам і всім іншим жителям молодої держави до перемоги боротися за свободу Донбасу, як боролися за свободу Вітчизни радянські воїни в 1941-1945 роках”.
“Обіцяю, ми переможемо, ми вистоїмо і переможемо”, – цитує Захарченка ДАН.

Ватажок “ЛНР”, на відміну від цивільного ДНРівця, був вбраний у камуфляж. У своїй промові Ігор Плотницький згадав дипломатію як один зі шляхів до перемоги.

“Поки ми на півдорозі до повної перемоги. Успішна сучасна війна вимагає розумного застосування і чергування різного виду зброї, в тому числі дипломатичної й економічної”, – сказав Плотницький.

Водночас глава терористів “ЛНР” наголосив: “Ніхто не збирається консервувати ситуацію! Наші північні райони повернуться до складу Республіки”.

Ватажки параду в "ЛНР" на чолі з Ігорем Плотницьким

Ватажки параду в “ЛНР” на чолі з Ігорем Плотницьким

Читайте також:
До параду в Донецьку окупантів готує командир із кремлівського полку Путіна

В обох сепаратистських утвореннях після парадів відбулися акції “Безсмертний полк”, учасники яких, за задумом, несуть портрети своїх родичів, які брали участь у війні 1941-1945 років.

Безсмертний полк Донецьк

Як повідомив сайт сепаратистів “ДНР” з посиланням на самопроголошеного “мера” Ігоря Мартинова, в Донецьку така акція буцімто “об’єднала понад 30 тисяч учасників, що втричі перевищило прогнози організаторів”. Загалом у “ДНР” прогнозувалося 70 тисяч учасників подібних маніфестацій.

В усіх окупованих районах Луганщини, згідно з арифметикою сепаратистів, в ході колон “Безсмертного полку” взяли участь близько 35 тисяч жителів.

Інтернет-рупори терористів зазначають, що “Безсмертні полки” пройшли в усіх містах самопроголошених республік.

Читайте також:
У Москві для 9 травня набрали платну масовку “родичів ветеранів”.
За “духовне обличчя” – плюс 200 руб.

Фоторепортажі з парадів, які підтверджують порушеннями бойовиками Мінських угод та демонструють присутність російської техінки

в Донецьку:

гради ДНР Парад перемоги 2016 2

артилерія ДНР Парад перемоги 2016 1

артилерія ДНР Парад перемоги 2016 2

бронетехніка ДНР Парад перемоги 2016

артилерія ДНР Парад перемоги 2016

бронетехніка ДНР Парад перемоги 2016 2

бойовики ДНР Парад перемоги 2016 2

жінки ДНР Парад перемоги 2016 2

Читайте також:
Бойовики “ЛНР”, як і в Донецьку, планують парад 9 травня всупереч Мінським заборонам

Прокурор Поклонська в Криму вийшла на “Безсмертний полк” з іконою царя Миколи ІІ

в Луганську:

ЛНР Парад перемоги 2016 бронетехніка 2

ЛНР Парад перемоги 2016 бронетехніка

ЛНР Парад перемоги 2016 гради

ЛНР Парад перемоги 2016 2

ЛНР Парад перемоги 2016 3

ЛНР Парад перемоги 2016 поліція беркут

ЛНР Парад перемоги 2016

ЛНР Парад перемоги 2016 колона кінь




Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна