Доба ООС: 57 обстрілів, п’ятеро поранених

 

Протягом минулої доби, 8 травня, зафіксовано загалом 57 прицільних обстрілів оборонних позицій ЗС України з боку бойовиків окупаційних адміністрацій.
Про це на денному брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута.

“При цьому окупанти випустили по наших захисниках – військовослужбовцях Об’єднаних сил – понад 200 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм, здійснили близько сотні пострілів з артилерії калібру 122 мм”, – заявив він.

“Наші військові вели активну оборону з метою збереження життя та здоров’я особового складу. Застосовуючи озброєння, не заборонене Мінськими угодами, вони близько 30 разів відкривали вогонь у відповідь”, – зазначив речник.

За його словами, внаслідок ворожих обстрілів 8 травня троє українських захисників отримали поранення, ще двоє – бойове травмування. Їх доставлено до медичних закладів для надання кваліфікованої медичної допомоги.

“Стан здоров’я одного із наших захисників – важкий, двох – середньої важкості, ще двох військовослужбовців Об’єднаних сил –  задовільний”, – розповів полковник Праута.

На Луганському напрямку зафіксовано 20 тривалих прицільних ворожих обстрілів. Тут знову окупанти найактивніше застосовували важке озброєння.
Протягом 8 травня ворог шість разів вів обстріли наших опорних пунктів з артилерії калібру 122 мм. Загалом по оборонцях н.п. Попасна і Залізне, та двічі – по захисниках Луганського і Троїцького противник здійснив близько сотні пострілів з артилерії 122-го калібру.
Обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм зафіксовано по оборонних позиціях ЗСУ поблизу н.п. Луганське, Новозванівка, Зайцеве, Золоте, Троїцьке та Кримське.
Провокаційні обстріли з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів ворог тричі вів в бік захисників Кримського та п’ять разів – по оборонцях Новозванівки. Озброєння БМП противник застосував поблизу Троїцького.

На Донецькому напрямку протягом минулої доби українські захисники 37 разів потрапляли під ворожий вогонь.
Бойовики окупаційних адміністрацій РФ ввечері випустили декілька мін з міномета калібру 82 мм, вели обстріл із зенітної установки ЗУ-23-2 та БМП по захисниках Авдіївки. Також озброєння БМП та гранатомети ворог застосовував після 17:40, протягом години, по оборонцях шахти “Бутівка”.
Тривалі провокаційні обстріли наших опорних пунктів з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та стрілецької зброї бойовики російсько-окупаційних військ неодноразово вели поблизу н.п. Піщевик, Широкине, Водяне, Верхньоторецьке, Гнутове, Красногорівка, Опитне, Піски, Авдіївка, Мар’їнка, Павлопіль, Кам’янка та по захисниках шахти “Бутівка”.

 

Також речник зазначив, що, за уточненими даними прес-центру Об’єднаних сил, вчора, близько 01.00 години ночі, російсько-терористичні війська обстріляли селище Лоскутівка в Попаснянському районі Луганської області.
В результаті обстрілу у житлові будинки по вулицях Первомайська та Харківська влучило щонайменше 10 артилерійських снарядів калібру 152 мм. На щастя, обійшлося без постраждалих. Проте, внаслідок обстрілу пошкоджено газопровід, водовід та лінії електропередач, два будинки повністю зруйновані, а ще шість зазнали суттєвих пошкоджень.

Читайте також:
Загострення на фронті: в ніч на 9 травня загинув військовий ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна