Жіночу збірну України з біатлону очолив росіянин-допінгіст Прокунін

 

Жіночу збірну України з біатлону після невдач у сезоні 2017/18 очолив російський тренер Андрій Прокунін.

Таке рішення ще 1 травня ухвалила спеціально створена комісії Федерації біатлону України, повідомляє сайт “Український біатлон“.

Попередні два сезони Прокунін працював старшим тренером чоловічої і жіночої збірних Південної Кореї, готуючи команди до домашньої Олімпіади в Пхенчхані.

Москвичу Андрію Прокуніну 7 травня виповниться 40 років. Він у минулому сам був досить відомим біатлоністом – багаторазовий чемпіон Росії, переможець Універсіади-1999, дворазовий чемпіон світу з літнього біатлону (2000 і 2013 рр., естафети).
У 2009 році його дискваліфікували на два роки за вживання допінгу.

Зазначається, що разом із Прокуніним українську команду поповнять два фахівці, покликані посилити сервіс-групу збірної.

До тренерського штабу жіночої збірної також увійшли колишній старший тренер збірної України з лижних перегонів Валерій Лесніков і досвідчений білоруський наставник Володимир Махлаєв. Також продовжить працювати із командою Григорій Шамрай.

Президент ФБУ Володимир Бринзак так прокоментував призначення росіянина: “На засіданні комісії ми заслухали програми кандидатів, їх бачення і перші кроки щодо роботи з командою. Дуже багато питань ставили Василь Павлович Карленко і Віктор Петрович Корж. І після обговорення було прийнято рішення затвердити в якості старшого тренера Андрія Прокуніна”.

“Зараз багато команд мають проблеми з призначенням тренерів, ті ж збірні Норвегії та Чехії досі перебувають в підвішеному стані. Ми вирішили довірити команду молодому амбітному фахівцю зі свіжим тренерським поглядом, який готовеий повністю віддаватися роботі”, – сказав Бринзак.

Сам росіянин визнав складнощі з його сприйняттям українськими вболівальниками.

“Звичайно, я розумію реакцію частини українських уболівальників на моє призначення. Розумію також, що змінити думку людей буде складно”, – сказав Андрій Прокунін у коментарі “Укрбіатлону”.

“Я хочу сказати, що робота зі збірною України – це певний професійний виклик для мене. Це цікаво, й водночас хвилююче. Відповідальність при цьому колосальна, хочеться адже на фініші показати максимальний результат”, – додав він.

Як повідомляла “Новинарня“, в сезоні 2017/2018 жіночу збірну України очолював Урош Велепец, і результати команди були невдалими – без нагород на Олімпіаді, два “срібла” і п’ять “бронз” на етапах Кубка світу, жодної української біатлоністки в топ-10 і лише шосте місце команди в загальному заліку за підсумками КС.
Надалі Велепец перейшов до збірної Словенії.

Президент ФБУ Володимир Бринзак, як відомо, підтримує тісні взаємини з російськими колегами і до останнього прагнув повезти українську збірну на етап КС у Тюмень.

Читайте також:
“Мир на вимогу”. Мінспорт уже не забороняє українським спортсменам
змагатися в Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна