В’їзд на території ООС буде диференційований, блокпостів менше, – Жебрівський

 

З початком операції Об’єднаних сил людям, які не зареєстровані в населених пунктах поблизу лінії розмежування, доведеться оформити спеціальну перепустку для перебування там.
Про це повідомив керівник Донецької області Павло Жебрівський в ході зустрічі з послом Японії в Україні Шегекі Сумі та головою представництва Міжнародної організації міграції в Україні паном Томасом Лотаром Вайсом у середу, 2 травня.

“Обговорили питання закінчення АТО і оголошення операції Об’єднаних сил. Зазначив, що цивільне населення, яке проживає на територіях, віддалених від лінії зіткнення, цього навіть не помітить, зате для невеликих населених пунктів, розташованих у так званій червоній зоні – поблизу лінії розмежування, деякі зміни відбудуться”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

“Наприклад, в’їзд буде диференційованим: місцеві жителі будуть безперешкодно пересуватися, ті ж, хто в цих пунктах не зареєстрований, повинні будуть оформити спеціальний пропуск”, – додав він.

Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації зазначив, що в рамках ООС “буде зменшено кількість блокпостів на території, контрольованій українською владою, що спростить проїзд у межах області”.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ про завершення Антитерористичної операції і наказ про початок операції Об’єднаних сил, яка стартувала з 14:00 30 квітня, із її “особливим порядком”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна