Сепаратисти “ДНР” відкрили меморіал “жертв Одеської трагедії”

 

Меморіальний знак в пам’ять “жертв Одеської трагедії” 2014 року відкрили бойовики і сепаратисти “ДНР” у Донецьку в середу, 2 травня.
Про це “Новинарня” дізналася з офіційних інтернет-ресурсів “ДНР”.

На відкритті каменя в парку ім. Ленінського комсомолу, судячи з фото, були присутні кілька сотень людей, як військові, так і цивільні, зокрема з прапорами незаконного збройного формування.

При цьому дописувачі соцмереж повідомляють про примусове залучення до акції бюджетників:

Напис на гранітному камені: “2 травня 2014 року. Одеса. Будинок профспілок. Не забудемо! Не пробачимо!”

Ініціатором і організатором установки пам’ятного знаку виступила так звана громадська організація “Оплот Донбасу” за участю руху “Донецька республіка”, який очолює ватажок “ДНР” Олександр Захарченко.

На церемонії був присутній очільник “Оплоту Донбасу”, один із ватажків “уряду ДНР” Олександр Тимофєєв “Ташкент”.

“Урочисто відкрив” знак, доти прикритий тканиною, бойовик “ДНР”, одесит, представлений як “учасник захисту Будинку профспілок”, Ігор Немодрук.
Він подякував Донецьку за спільну боротьбу проти “коричневої чуми”.

Ккерівник центрального виконкому ГР “Донецька республіка” Наталія Волкова назвала загиблих на одеській пожежі “першими жертвами війни”.

Читайте також:
Роковини 2 травня в Одесі: сутички та затриманий з гранатою

Як відомо, 2 травня 2014 року під час зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами в Одесі загинули 48 людей і більше 200 постраждали. Першими жертвами протистояння були українські патріоти, яких розстрілювали сепаратисти в районі Грецької площі. Близько 40 осіб загинули під час пожежі в Будинку профспілок на Куликовому Полі, де перебували антимайданівці та інші прибічники російських ідей.
Унаслідок цього протистояння було зупинено сепаратистські прояви в Одесі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна