Відбити наступ Росії з моря: ЗСУ провели масштабні навчання на Приазов’ї

 

На полігоні на узбережжі Азовського моря відбулися найбільші з початку року тактико-спеціальні навчання із залученням артилерії, авіації, броньованої та колісної техніки.

Про це повідомила прес-служба Міноборони 27 квітня.

За задумом навчань, умовний ворог, порушивши досягнуті мирні домовленості, застосував новітні десантні кораблі, зламав опір Державної прикордонної служби України та розпочав повномасштабне вторгнення в Україну.
Щоб зупинити агресора, військовослужбовці окремої повітрянодесантної бригади та окремої десантно-штурмової бригади дали зустрічний бій, в результаті якого знищили ворога.

У тактико-спеціальних навчаннях взяли участь понад 500 військовослужбовців та близько 200 одиниць різноманітної техніки – танків, бронетранспортерів, бойових машин десанту.

Повітряну підтримку забезпечували кілька ланок ударних гелікоптерів Мі-24 та транспортних гелікоптерів Мі-8.

Також у навчаннях взяли участь кілька батарей самохідної артилерії, мінометів та ракетних систем залпового вогню.

За словами заступника керівника маневрів підполковник Анатолія Корнійчука, “ці навчання показали якісну виучку особового складу у володінні зброєю, уміння командирів підрозділів швидко і правильно оцінювати зміну тактичної обстановки, налагоджувати взаємодію з командирами інших частин та підрозділів”.

Своєрідною “родзинкою” навчань названо те, що вся тренувальна смуга була забезпечена спеціальними радіокерованими мішенями. Це дозволило в повній мірі імітувати наступ та тактичні дії ворога. Крім цього, для організації взаємодії командири всіх ланок користувались лише штатними засобами зв’язку.

Читайте також:
Військові навчання в “ЛДНР”: російське командування тренує бойовиків іти в наступ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна