Військові навчання в “ЛДНР”: російське командування тренує бойовиків іти в наступ

 

Бойовики організацій “ДНР” та “ЛНР” під керівництвом російського командування провели військові навчання, відпрацьовуючи наступальні дії.

Про це повідомляє у “Фейсбуці” народний депутат Дмитро Тимчук за даними групи “Інформаційний спротив”.

“Під керівництвом командування 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу Збройних сил Російської Федерації, у «1-му Армійському копусі ДНР» та «2-му Армійському корпусі ЛНР» (оперативно підпорядковані 8-й загальновійськовій армії ЗС РФ) завершено проведення багатоступеневих командно-штабних навчань на місцевості, під час яких відпрацьовувалися питання ведення наступальних дій із форсуванням водних перешкод, а також проводилася перевірка системи оповіщення населення з використанням сирен і через засоби теле/​​радіомовлення”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє “Інформаційний спротив”, за результатами даних навчань командувач 8-ю армією ЗС РФ, генерал-лейтенант Сергій Кузовльов ухвалив рішення провести в “1-му АК ДНР” і “2-му АК ЛНР” практичні показові бригадні тактичні навчання із залученням артилерійських підрозділів і форсуванням водних перешкод.

“Це може свідчити виключно про наступальний характер бойової підготовки частин і підрозділів «армійських корпусів ЛДНР». При цьому контроль за підготовкою і проведенням даних заходів покладено безпосередньо на управління бойової підготовки 8-ї армії ЗС РФ”, – наголошують в ІС.

Крім того, за даними групи ІС, командуванням 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ на розгляд Генштабу ЗС РФ спрямовані пропозиції відмовитися від застосування на ротаційній основі частин і підрозділів ЗС РФ зі складу різних оперативних об’єднань, що беруть участь у бойових діях на території України проти ЗСУ.

Пропонується сформувати зі складу частин і підрозділів 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ штатні батальйонні тактичні групи (БТГр), які на постійній основі будуть дислокуватися і вести бойові дії на окупованих територіях Луганської і Донецької областей України.

Читайте також:

Матіос назвав чисельність окупаційних військ на Донбасі та кількість зброї у них

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна