На Донеччині силовики обшукали базу ДУК ПС, у екс-бійця вилучили зброю. ФОТО

Силовики Донеччини провели обшуки на покинутій базі Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” і вилучили там арсенал зброї в колишнього бійця.

Про це повідомляє прокуратура Донецької області, яка діяла спільно з управлінням карного розшуку, детективами поліції області та спецпідрозділом КОРД.

За даними правоохоронців, “мешканець Донецька раніше входив до складу непередбаченого законом збройного формування ДУК “Правий сектор”, а після його розформування вирішив залишитися у м. Новогродівка”.

“Місцем проживання колишнього бійця стала покинута база, де раніше дислокувався вказаний батальйон”, – зазначає прокуратура.

“Під час санкціонованих судом обшуків у чоловіка виявлено та вилучено 6 гранат із запалами до них, міна, підривник до міни, 2 пістолети, набої до них, бойові ножі та амуніцію”, – заявляє обласна прокуратура.

“Перераховане чоловік разом із своєю 18-річною жінкою, за їхніми словами, отримали від волонтерів. У подальшому пара планувала передати вилучене на лінію розмежування особам, які беруть участь у бойових діях”, – додає відомство.

зброя ДУК ПС Новогродівка 1 зброя ДУК ПС Новогродівка
<
>

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 263 КК України.

Тривають слідчі дії. Правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Читайте також:
На Донеччині 60-річний чоловік закопав на городі арсенал гранат – “глушити рибу”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна