Сенат затвердив Майка Помпео держсекретарем США

 

Сенат Сполучених Штатів затвердив Майка Помпео на посаді державного секретаря США.

Як повідомляє The New York Times, під час голосування 26 квітня кандидатуру Помпео підтримали 57 сенаторів зі 100, проти проголосували 42.

За Помпео проголосували зокрема кілька сенаторів-демократів, які мають намір переобиратися у штатах, де на президентських виборах переміг Трамп.

Після складання присяги Майк Помпео стане 70-м держсекретарем в історії США.

Майкл Річард “Майк” Помпео (нар. 30 грудня 1963, Орандж, Каліфорнія) з 2011 року представляв штат Канзас у Палаті представників США.
У 1986 році він закінчив Військову академію США у Вест-Пойнті, служив в армії Сполучених Штатів з 1986 по 1991 рр.
Працював як приватний підприємець, заснував компанію Thayer Aerospace. Отримавши ступінь доктора права у Гарвардському університеті у 1994 році, почав працювати у великій юридичній фірмі.
18 листопада 2016 року був обраний президентом Дональдом Трампом як директор ЦРУ.

Як інформувала “Новинарня“, 13 березня президент США Дональд Трамп звільнив з посади державного секретаря Рекса Тіллерсона і запропонував на цей пост директора ЦРУ Майка Помпео.
Відставку Тіллерсона Трамп пояснив “розбіжностями у питаннях зовнішньої політики”. При цьому Помпео вважають дуже близьким до Трампа.

У квітні, ще як глава ЦРУ, він здійснив секретний візит до КНДР за дорученням президента.

Читайте також:
За дзвінком Трампа: комітет Сенату США схвалив Помпео на пост держсекретаря

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна