Українські війська прибули до Німеччини на навчання Combined Resolve Х. ВІДЕО

 

Українська військова техніка – бронетранспортери БТР-80 й танки Т-84 – прибула до Німеччини для участі у міжнародних навчаннях Combined Resolve Х.

Про це у вівторок, 24 квітня, повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

“…24 квітня до військового полігону поблизу міста Хохенфельс (Федеративна Республіка Німеччина) прибула українська військова техніка для участі у міжнародних навчаннях Combined Resolve Х”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українська десантно-штурмова рота буде озброєна сімома БТР-80, а танкісти братимуть участь у навчаннях на п’яти танках Т-84.

У навчаннях Combined Resolve X 2018 року беруть участь близько 3700 військовослужбовців із 13 країн-членів НАТО та партнерів Альянсу.

Збройні сили України представляє рота 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ та танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ.

Рота українських десантників діятиме у складі багатонаціонального батальйону. За легендою навчань український підрозділ має провести розвідку та зайняти певний район. Роль умовного противника гратимуть військовослужбовці ЗС США на бойових машинах піхоти Bradley.

Як повідомляла “Новинарня“, танковий взвод Романа Багаєва із 14 омбр брав участь у Combined Resolve і 2017 року.
Як і торік, у Німеччині він також змагатиметься на Strong Europe Tank Challenge-2018, пересівши на нові танки Т-84.

Читайте розповідь учасника навчань 2017 року:
Кращий танкіст України Багаєв: Танк, який стояв на виставці на Хрещатику,
тепер мій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна