На Strong Europe Tank Challenge-2018 танкісти 14 омбр ЗСУ поїдуть на нових Т-84

 

Харківські держпідприємтва завод ім. Малишева та КБ ім. Морозова” підготували чергову партію бойових танків Т-84 для передачі до Збройних сил України, і станом на сьогодні ці машини вже у підрозділі – 14 омбр з Волині.

Ще минулого року стало відомо, що саме на цих танках українські військові братимуть участь у міжнародних змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2018.

Зараз на одному із загальновійськових полігонів танкісти 14-ї механізованої бригади, які за результатами минулорічного відбору були визнані найкращими в ЗСУ, готуються до міжнародних змагань, що відбудуться у травні.

Окрім танків, також буде представлено і нове спорядження танкістів – вогнетривкі костюми, передає прес-служба Генштабу.

Основний бойовий танк Т-84 стоїть на озброєнні ЗС України. Він оснащений 125-мм гарматою з автоматом заряджання, яка здатна вести вогонь керованими високоточними протитанковими ракетами із дальністю знищення цілей близько 5 км, передає Mil.in.ua.
Завдяки 1200-сильному двигуну майже 50-тоний Т-84 може розвивати швидкість до 70 км/год.
За захист танку відповідає найсучасніший український динамічний захист та комплекс електроно-оптичної протидії від керованого озброєння.

Як писала “Новинарні“, на традиційні змагання танкістів НАТО до німецького Графенвера – Strong Europe Tank Challenge – знову поїде взвод Романа Багаєва з 14-ї бригади.
Однією з причин відставання від суперників на змаганнях-2017 стали низькі характеристики танка Т-64БВ, на якому виступали волиняни.

Читайте також:
“Не ура, а слава”. Як відзначали найкращий танковий взвод України. ФОТО, ВІДЕО

Кращий танкіст України Багаєв:
Танк, який стояв на виставці на Хрещатику, тепер мій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна