ООН: з початку конфлікту на Донбасі загинуло 2,5 тис. цивільних

 

За даними Організації Об’єднаних Націй, від початку конфлікту на сході України більше 2,5 тисяч цивільних осіб було вбито, а понад 9 тисяч отримали поранення.
Про це під час доповіді у Нью-Йорку повідомив координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер.

Він також розповів, що більше 600 тисяч людей, у тому числі 100 тисяч дітей, відчувають на собі вплив збройних зіткнень вздовж 457-кілометрової лінії розмежування, що тривають.

Щомісяця більше 1 мільйона людей змушені перетинати “сіру зону” через контрольно-пропускні пункти, багато з них це роблять лише для того, щоб отримати доступ до основних гуманітарних та соціальних послуг, передає слова Вокера УНІАН.

Водночас Ніл Вокер заявив про 97-відсотковий дефіцит фінансування гуманітарної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту на Донбасі.

Він зазначив, що за чотири роки внаслідок конфлікту на сході України у скрутному становищі опинилися загалом 3,4 мільйони людей.

У грудні 2017 року гуманітарні організації випустили пріоритезований план реагування на 187 мільйонів доларів США, щоб надати допомогу та захист понад 2,3 мільйонам людей з найбільш вразливих верств населення України. Наразі цей запит залишається суттєво нефінансованим.

Читайте також:
ВПП ООН припиняє програму продовольчої допомоги на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна