ВПП ООН припиняє програму продовольчої допомоги на Донбасі

 

Світова продовольча програма ООН припиняє допомогу на Сході України.

Про це повідомив міжнародний аналітик та колишній речник спостережної місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків в інтерв’ю ВВС.

Всесвітня продовольча програма та Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ зараз мають проблеми із залученням фінансування, що призводить до скорочення допомоги в цих сферах, зауважив Боцюрків. За його словами, ті самі виклики для гуманітарної ситуації, на жаль, залишаться і в 2019 році.

“Видається, що дипломатичний інструментарій вичерпано, і творчі підходи не пропонуються в кризі на Сході України. Потрібно, щоб сторони виконували угоди, наприклад, зобов’язання із заборони мін тощо”, – сказав він.

За офіційними даними, з початку програми WFP в Україні в листопаді 2014 року до червня 2017-го цей підрозділ ООН надав продовольчу допомогу 970 тис. осіб, які були більш вразливими і мали найбільші проблеми із забезпеченням продовольством в охоплених конфліктом регіонах Донецької та Луганської областей.
Пріоритетами WFP є допомога літнім людям, які живуть самі, жінкам з дітьми та особам з важкими хронічними захворюваннями.

Раніше речник Продовольчої програми зазначав, що ВПП призупиняє роботу на Сході України на кілька місяців, але продовжуватиме свою діяльність “в обмеженому режимі” щонайменше до середини 2018 року та буде й надалі стежити за ситуацією в Україні.

Читайте також:
ООН призупиняє продовольчу допомогу Донбасу

Всесвітня продовольча програма ООН надасть допомогу
220 тисячам людей на Сході України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна