Під Торецьком від кулі снайпера загинув 50-річний Михайло Шозда з бригади короля Данила. ФОТО

 

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув унаслідок бойових дій на Сході у вівторок, 17 квітня.
50-річний львів’янин Михайло Шозда в районі Торецька на Донеччині став жертвою кулі снайпера.

Як зазначає “Новинарня“, загибель українського воїна 1968 року народження підтвердив на брифінгу 18 квітня речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

Сайт Львівської облради повідомив про втрату ще 17 квітня: “Під час сесії обласної ради надійшла сумна звістка про загибель у зоні АТО від пострілу снайпера в голову Шозди Михайла Івановича.
50-річний мешканець Львова, старший сержант Михайло Шозда служив у складі 24-ї окремої механізованої бригади [ЗСУ ім. короля Данила], загинув поблизу Торецька”.

Обласна рада хвилиною мовчання вшанувала пам’ять полеглого воїна.

Михайло Іванович Шозда народився 14 квітня 1968 року.

“14 квітня ти відсвяткував 50! Там на фронті, під кулями! Ще вчора ти говорив по телефону. Сьогодні тебе не має! Михайлику! Ти завжди був душа компанії, ти вмів розвеселити в тяжку хвилину, ти вмів співчувати, ти вмів підтримати!” – написала у “Фейсбуці” львів’янка Теодозія Микитка.

Залишились мати, брат, сестра, дружина і двоє дітей – син та донька.

“Татку, я не можу повірити, що більше ніколи не поговорю з тобою! – написала донька Ірина. – Тобі ж в суботу лише виповнилося 50, ми ще не встигли його разом відсвяткувати!
Пробач мене, пробач, шо я тебе інколи не слухалась, пробач за все! Я тебе дуже люблю і любитиму завжди! Ти завжди залишишся для мене найкращим і у моїй пам’яті”.

Фотогалерея:

Шозда Михайло _0 Шозда Михайло _2 Шозда Михайло _1
<
>

Михайло Шозда – четверта бойова втрата сил АТО у квітні та з початку так званого “великоднього перемир’я”.
На Великдень у бою під Зайцевим загинув розвідник Володимир Майборода із 24 омбр, 12 квітня під Пісками від кулі снайпера – взводний 34 омпб 57 омпбр Денис Начосний, 16 квітня там же, біля Пісок унаслідок мінометного обстрілу – Максим Черкун із того ж 34 омпб.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна