На Великдень у бою під Зайцевим загинув прапорщик 24 омбр Володимир Майборода. Його тіло повернули через тиждень

 

У неділю, 15 квітня, представники російсько-окупаційних військ передали українській стороні тіло загиблого військовослужбовця Збройних сил України, який зник безвісти 8 квітня під час виконання бойових завдань на лінії розмежування сторін.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Як з’ясувала “Новинарня” у побратимів, загиблий – 50-річний прапорщик Володимир Майборода, розвідник, заступник командира взводу зі складу 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила.

Майборода Володимир Анатолійович народився 9 липня 1967 року. Школу закінчив у селі Переможне Якимівського району Запорізької області. Мешкав у Мелітополі.

Майборода з початку АТО був бійцем батальйону Нацгвардії “Донбас”, мав на собі футболку “донбасівця” і звичну “горку” на останньому бойовому завданні.

Напередодні офіційні онлайн-ресурси так званої “ДНР” повідомили, що в морг на території ОРДО було доправлено тіло загиблого прапорщика Майбороди. Бойовики евакуювали його на свій бік 13 квітня.

Фото з сепаратистських ресурсів

Прес-служба т. зв. “міноборони ДНР” традиційно заявила, що українська сторона зазнала втрат “в результаті невдалої спроби проникнення ДРГ в районі Зайцевого”, і тоді, на Великдень 8 квітня, втрати ЗСУ нібито становили дві особи вбитими та три пораненими. Одного нібито залишили при відході.

Водночас джерела “Новинарні” повідомили, що замкомвзводу ніхто не кидав – “за ним повертались двічі, але не знайшли”.
“Тільки він був зниклим, всі інші вийшли з бою цілими”, – зазначив співрозмовник, який добре знав полеглого.

Натомість під час того “контакту” було знищено двох бойовиків.

Володимир Майборода. Зима 2018-го

За інформацією сайту “ДНР онлайн”, під час пошукових заходів, які проводили бойовики, внаслідок обстрілу з боку ЗСУ нібито був убитий ще один бойовик “ДНР” (його ім’я сепаратисти не називають).

Передача останків загиблого героя відбулася 15 квітня, об 11:00, в районі КПВВ “Мар’їнка”.

“Силами пошукової групи «Евакуація-200» тіло загиблого доставлено до місця проведення процедури впізнання та проведення судово-медичної експертизи. Після проведення цих заходів, а також оформлення відповідних документів, тіло загиблого військовослужбовця доправлять до місця поховання”, – зазначено в повідомленні.

Бойовики заявляють, нібито в передачі тіла загиблого брала участь “сторона ДНР в СЦКК”, хоча після відходу росіян зі Спільного центру контролю і координації Україна не визнає частиною СЦКК незаконні збройні формування, які зайшли на звільнені місця в Центрі з боку ОРДЛО.

Раніше в “ДНР” неодноразово робили пропагандистські заяви з приводу боїв з “українськими ДРГ”, коли таких не відбувалося, та завищували або вигадували з нуля втрати ЗС України.

Як відомо, 8 квітня, неділя, було свято Великодня. За підсумками того дня штаб АТО повідомляв, що внаслідок бойових дій п’ятеро українських воїнів отримали поранення. При цьому про бої під Зайцевим не йшлося.

“МО ДНР” 13 квітня повідомляло, що за останній тиждень було вбито троє їхніх військових.

Бойові безповоротні втрати ЗСУ за першу половину квітня становлять дві особи – крім Володимира Майбороди, під Пісками від кулі снайпера загинув Денис Начосний.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна