Сорочка-поло і позумент. ЗСУ вводять в дію нові норми забезпечення речовим майном

 

З метою покращення речового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ підготовлено наказ Міністерства оборони України від 03.03.2018 №95 “Про затвердження Змін до Норм забезпечення речовим майном військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період та Змін до Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період”.

Наказ уже зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 березня 2018 року за №№ 378/31830-379/31831 та буде опублікований в Офіційному віснику України № 31 від 20 квітня 2018 року.

Як передає “Новинарня“, про це в понеділок, 16 квітня, повідомило ГУ матзабезпечення ЗСУ у “Фейсбуці”.

“Проведена колосальна робота і підписано багато погоджень”, – сказано в повідомленні.

При цьому управління публікує основні зміни до наказу №232 від 29.04.2016 “Про речове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України”:

  • Норми забезпечення речовим майном військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період доповнено новими нормами:
  • Норма № 66 забезпечення речовим майном військовослужбовців військової служби за призовом осіб офіцерського складу;
  • Норма № 67 забезпечення речовим майном військовослужбовців, які засуджені до відбування покарання в дисциплінарному батальйоні;
  • Норма № 68 забезпечення предметами бойового обмундирування та екіпірування військовослужбовців-снайперів (снайперських груп) Збройних Сил України;
  • Норма № 69 забезпечення спортивним інвентарем військових частин, військових ліцеїв та військових навчальних закладів Збройних Сил України.

У Нормі № 1 забезпечення предметами бойового обмундирування та екіпірування військовослужбовців Збройних Сил України (бойовий єдиний комплект (БЄК))*:
уведено новий предмет сорочка-поло;

впроваджено механізм видачі працівникам Збройних Сил України предметів військової форми одягу та засобів індивідуального захисту;

вилучено норми забезпечення тільників усіх видів (з короткими та довгими рукавами, теплих).

У Нормі № 4 забезпечення повсякденною формою одягу військовослужбовців Збройних Сил України:

  • уведено новий предмет тужурка (кітель) однобортна і штани (спідниця) білого кольору для військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України та рукавички шкіряні, військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом осіб офіцерського складу та уклали контракт на 5 і більше років;
  • додатково видаватимуться ще один кітель та штани (спідниця), як парадна форма одягу, та дві сорочки (раніше видавали 3 сорочки на 2 роки – стало 5 сорочок на 2 роки).

Норму № 44 забезпечення спеціальним одягом військовослужбовців Збройних Сил України, зайнятих виконанням різних спеціальних робіт (інвентарне майно), доповнено новим розділом “Військовослужбовці, які входять до підрозділу “умовного противника” Збройних Сил України”.

Військовослужбовці, які входить до підрозділу “умовного противника” Збройних Сил України на період проведення занять, тренувань, навчань та виконання спецзавдань у польових умовах забезпечуватимуться польовою формою одягу, кольорову гаму якої визначатиме Генеральний штаб Збройних Сил України.

Норму № 48 забезпечення спецодягом військовослужбовців штатних пожежних команд Збройних Сил України (інвентарне майно) доповнено новими предметами – черевики спеціальні, костюм (куртка і штани) спеціальний, маска спеціальна, костюм тепловідбивний та рукавиці спеціальні.

У Нормі № 51 забезпечення предметами військової форми одягу особового складу штатних підрозділів почесної варти і військових оркестрів Збройних Сил України (інвентарне майно) розділ “Церемоніальна форма одягу” викладено у новій редакції, впроваджено 12 нових предметів “церемоніальна форма одягу”.

Крім цього, норми забезпечення курсантів військових навчальних закладів Збройних Сил України та курсантів військово-морських навчальних закладів Військово-Морських Сил Збройних Сил України (Норми №№ 5 та 7) та військових ліцеїстів Збройних Сил України та військово-морського ліцею Збройних Сил України (Норми №№ 63 та 64) доповнені новими предметами – пальто зимове, ремінь брючний, сумка-планшет, табличка з прізвищем.

Інструкцію про організацію речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в мирний час та особливий період доповнено:

  • нормою табелізації майна речової служби для з’єднань, військових частин, військових навчальних закладів та установ Збройних Сил України на мирний час та особливий період:
  • типовим комплектом засобів ремонту, господарського інвентарю та іншого майна речової служби для з’єднань, військових частин, військових навчальних закладів та установ Збройних Сил України на мирний час та особливий період.

Крім цього, у зазначеній Інструкції у новій редакції викладено Перелік предметів речового майна, якими забезпечуються військовослужбовці строкової служби під час їх звільнення з військової служби в запас, відставку або відправлення для складання вступних іспитів у військові навчальні заклади.

Інструкція з організації речового забезпечення, отримала ряд змін щодо порядку видачі різних видів форми та іншого майна, зокрема що стосуються спортивної форми, яка введена до норм забезпечення. Також уточнене питання видачі знаків розрізнення та фурнітури.

Пунктом 31 Інструкції тепер передбачений конкретний перелік цих предметів, зокрема визначено, що одночасно з видачею військової форми видаються знаки розрізнення (погони, знаки розрізнення до погонів, нагрудні та нарукавні знаки) та фурнітура (кокарда, беретний знак, емблема, формений ґудзик, орнамент та позумент), які передбачені для носіння з цим видом форми.

Читайте також:
“Приватні бліндажі”. Чому в ЗСУ досі купують будматеріали
коштом бійців і волонтерів

Штатні берці “Талан” зберегли ногу сержанту ЗСУ після підриву на міні. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна