Чотири медалі в один день отримав розвідник Ростислав Мишка, повернувшись до лав після поранення 2016-го

Одразу чотири медалі отримав у п’ятницю, 13 квітня, 21-річний Ростислав Мишка – розвідник 44-ї тернопільської окремої артилерійської бригади.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба 44 оабр ЗСУ.

Серед них отриманих старшим солдатом Мишкою відзнак – медаль “Захиснику Вітчизни” (присвоєна указом президента України), нагорода від міністра оборони “Знак пошани”, нагорода від начальника Генерального штабу ЗСУ “Учасник АТО” та нагрудний знак “Учасник бойових дій”.

Військовий родом із села Плебанівка Теребовлянського району Тернопільщини. У 18 років підписав контакт зі Збройними силами. В артбригаді служив на посаді розвідника.

Ростислав Мишка. Фото: Медіатор

“Незважаючи на письмовий наказ міністра оборони про вихід із зони АТО, кому ще немає 20 років Ростислав навідріз відмовився покидати своїх товаришів та написав рапорт, щоб його залишили у складі підрозділу, усвідомлюючи небезпеку, ризик для життя та здоров’я”, – розповіли в прес-службі 44 оабр.

У вересні 2016 року хлопець отримав поранення.

У прес-службі бригади розповіли про обставини того бою: “Старший солдат Мишка ніс бойове чергування на спостережному пункті, який розташований впритул до ворожих позицій. У приладі нічного бачення помітив висування двох ворожих груп близько 8-10 чоловік. Під прикриттям щільного вогню з гранатометів з ворожих ВОПів група загарбників наблизились на близьку відстань та здійснила спробу зайняти спостережний пункт ЗСУ. Зав’язався бій. Під час цього Ростислав безпосередньо знаходився на спостережному пості і надавав ціль вогневим засобам на ураження, паралельно вів вогонь зі стрілецької зброї по ворогу. Після декількох прямих влучань з ворожих гранатометів у спостережний пункт було пошкоджено укриття та знищені оптичні прилади для спостереження. Оскільки спроби прориву противника не припинялись, старший солдат Мишка залишився на найвигіднішій позиції, продовжив вести бій та надавати цілевказання.
Близько 22.30 Ростислав в ході запеклого бою отримав поранення та був евакуйований до медичного закладу”.

У бригаді зазначили, що Ростик тривалий час лікувався у військовому шпиталі, проходив реабілітацію, а сьогодні його зустріли в рідній частині як одного з кращих військовослужбовців.

На шикуванні в пункті постійної дислокації Мишку та інших військовослужбовців привітали голова Тернопільської ОДАи, інші представники влади, командування військової частини, бойові товариші, журналісти.

Трирічний контракт військовослужбовця тим часом добіг кінця. 14 квітня Мишка звільняється з лав Збройних сил.

“Зараз хочу відпочити. Перше, що зроблю, коли зніму форму, – відвідаю рідних. Завтра піду в гості до брата. Далеко в майбутнє заглядати не буду, але хочу будувати власну сім’ю”, – розповів Ростик тернопільському виданню “Медіатор”.

“Ці нагороди стоятимуть у серванті. Я не з тих, хто буде ними хизуватися. Але на День перемоги обов’язково почеплю на груди”, – сказав солдат.

Читайте також:
Третя річниця звитяги.
93-тя бригада розповіла про маловідомий бій під Донецьком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.