“Виплюнув кулю через рот”. Подробиці розстрілу депутата з БПП Ващенка на Житомирщині

 

Олег Ващенко – депутат від БПП міської ради Новоград-Волинського Житомирської області, якого розстріляли напередодні, переніс дві операції в реанімаційному відділенні та залишається в стабільно важкому стані. Він втратив багато крові, одна з куль із тіла так і не видалена.
Як передає “Новинарня“, про це повідомляє місцевий сайт 04141, цитуючи мера Віктора Весельського.

Невідомий у балаклаві розстріляв місцевого 45-річного підприємця (Ващенка) близько 20:10 у середу, 4 квітня, коли той виходив із приміщення спортивного клубу. Про це інформувала прес-служба ГУ Нацполіції Житомирщини.

Ващенко отримав проникаючі вогнепальні поранення плеча та непроникаюче грудної клітки. Одна з куль наскрізь вийшла через рот.

Медики прибули на місце виклику за три хвилини та оперативно доставили постраждалого до лікарні для надання медичної допомоги.

Загалом у потерпілого зламана ключиця, пневмоторакс правої легені і зламане ребро. Медики не змогли витягнути кулю, яка зупинилась поблизу хребта.

Мер Весельський каже, що Ващенко при свідомості й може говорити. Він розповів, що “виплюнув одну кулю з рота”.

За словами міського голови, з Ващенком була знайома жінка. Коли Олег відчув, що в нього стріляють, він кинув ключі і вигукнув: “Біжи в підвал телефонуй швидко, це не розіграш, у мене стріляють”.

На місці замаху знайшли п’ять гільз.

За даними ЗМІ, нападник застосував короткоствольну вогнепальну зброю калібром 9  мм, зробивши п’ять пострілів у бік постраждалого та втікши на авто без номерів. Три постріли були влучні.

Тривають слідчо-розшукові заходи для встановлення обставин події та причетних осіб. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

 

“Лише добра фізична підготовка Олега Ващенка та вчасна кваліфікована допомога медиків дозволила йому зберегти життя. Наразі він у свідомості, але до нього допускають обмежене коло осіб”, – пише міське видання.

Як відомо, в міськраді Новограда-Волинського підприємець Олег Ващенко входить до постійної комісії з питань міського бюджету та комунальної власності.

 

Читайте також:
У Черкасах “відоме злочинне угруповання” розстріляло депутата з партії “УКРОП”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна