Ветеран АТО – керівник РДА на Чернігівщині затриманий на хабарі

 

Керівника Коропської райдержадміністрації на Чернігівщині військова прокуратура викрила на хабарі в 5 тисяч доларів.
Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 5 квітня, повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

Як випливає з повідомлення, затриманий – в.о. голови РДА в смт Короп Валерій Кузуб.

Фото: Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

“05.04.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України на отриманні частини неправомірної вигоди в сумі 4 000 доларів США викрито та затримано посадовця, а саме – виконуючого обов’язки голови Коропської районної державної адміністрації в Чернігівській області”, – інформує військова прокуратура.

Кошти було виявлено та вилучено в ході санкціонованого судом обшуку у службовому кабінеті посадовця.

“Загалом він у період березня – квітня 2018 року вимагав від місцевого підприємця кошти в сумі 5000 доларів США”, – зазначають у відомстві.

Затримання проводилось військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону, слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Чернігівській області та працівниками обласного управління захисту економіки ДЗЕ в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (“одержання хабара”) Кримінального кодексу України.

“Причому вилучені 4000 доларів США – це була друга частина хабара. Першу частину неправомірної вигоди, а саме – 1000 доларів США, посадовець одержав ще 07.03.2018 року, після підписання ним особисто розпорядження про дозвіл на розробку технічної документації щодо виділення земельних ділянок. Проте цю частину він «узяв» вже в ході контролю за вчиненням злочину та в ході санкціонованих апеляційним судом негласних слідчих (розшукових) дій”, – зазначили в прокуратурі.

Фото: Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Зазначається, що неправомірну вигоду в. о. голови району отримав за надання дозволу на розробку технічної документації щодо виділення земельних ділянок,  затвердження проекту їх землеустрою та укладання договорів оренди на ці ділянки від імені Коропської районної державної адміністрації.
Вказані земельні ділянки відносилися до категорії не розподілених (не витребуваних), тобто таких, що належать або власникам, які офіційно померли та/або не мають спадкоємців, або особам, місцезнаходження яких наразі невідоме.

За фактом злочину проводяться невідкладні слідчі дії, в тому числі обшук за місцем проживання підозрюваного.

Затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Подано клопотання слідчому судді про відсторонення від посади та накладення арешту на майно.

У військовій прокуратурі нагадали, що нещодавно розкрили таку схему земельних махінацій на Київщині – “тоді йшлося про чемодан з мільйоном гривень хабара”.

На сайті Коропської районної державної адміністрації вказано, що Кузуб Віктор Миколайович 1984 р.н. призначений 8 червня 2017 року на посаду першого заступника голови РДА, він – виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації.

На різних посадах у цій РДА, починаючи від бухгалтера, від працював у 2004-2015 роках.

Із березня 2014-го до березня 2015 року Кузуб був мобілізований до ЗСУ, служив спершу в райвійськкоматі, надалі – учасник АТО, командир мотопіхотного відділення 41 омпб (41-й окремий мотопіхотний батальйон, батальйон тероборони “Чернігів-2”, в/ч ПП В 3137).

Також Кузуб – випускник проекту “За ветеранів до влади”.
На “Громадському радіо” він розповідав, що “отримані на проекті знання змінили його уявлення про державну службу, дали поштовх не зупинятися на досягнутому, а йти вперед”. Після закінчення проекту був оголошений конкурс на першого заступника Коропської РДА, Кузуб вирішив спробувати і успішно пройшов конкурс.

Читайте також:
Справа “земельних махінаторів”: голова Поліської РДА Янковий
і напарники отримали запобіжні заходи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна