Справа “земельних махінаторів”: голова Поліської РДА Янковий і напарники отримали запобіжні заходи

 

Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва розглянув клопотання прокурорів у справі трьох “земельних махінаторів”, які 28 лютого були затримані військовою прокуратурою Київського гарнізону ЦРУ, та обрав їм запобіжні заходи.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

“За клопотанням військових прокурорів Центрального регіону України, враховуючи існуючі ризики та тяжкість злочину, трьом фігурантам справи обрано запобіжні заходи:
•    голові Поліської районної державної адміністрації Київської області (Олександр Янковий – “Н”) – взяття під варту з одночасним визначенням застави в сумі 881 тисяча гривень (500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян);
•    його заступнику – взяття під варту з одночасним визначенням застави в сумі 1 мільйон 57 тисяч гривень (600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян);
•    державному кадастровому реєстратору в Іванківському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області – взяття під варту з одночасним визначенням застави в сумі 1 мільйон 233 тисячі гривень (700 неоподаткованих мінімумів доходів громадян)”, – ідеться в повідомленні про рішення суду від 3 березня.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 березня стало відомо про затримання на Київщині військовою прокуратурою “земельних махінаторів” на хабарі з більш як мільйоном гривень у чемодані.
Затримані отримали хабар від голови правління однієї з місцевих громадських організацій за сприяння у передачі в оренду земельних ділянок площею понад 300 га, розташованих в межах Поліського району Київської області, які належать або вже померлим, або зниклим без вісти власникам.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна