Військова прокуратура затримала керівників РДА Київщини на хабарі понад мільйон

Військова прокуратура Київського гарнізону у середу, 28 лютого, затримала на гарячому державних службовців з Київщини, серед яких голова РДА.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі військової прокуратцри Центрального регіону.

Затримані в порядку ст. 208 КПК (затримання уповноваженою службовою особою) – голова Поліської районної державної адміністрації Київської області та його заступник, а також державний кадастровий реєстратор в Іванківському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області.

“Фігуранти вимагали та отримали від голови правління однієї з місцевих громадських організацій хабар у розмірі 1,3 млн. грн. за сприяння у передачі в оренду земельних ділянок площею близько 300 га, розташованих в межах Поліського району Київської області. Цікаво, що вказані земельні ділянки (паї), належать або власникам, які офіційно померли та/або не мають спадкоємців, або особам, місцезнаходження яких наразі невідоме”, – сказано в повідомленні.

Затримання відбулося спільно з оперативними працівниками Управління захисту економіки в Київській області.
На даний час завершені обшуки, проведені у Поліській районній державній адміністрації та у сільських радах району – Володарській, Рагівській, Шкневській, Зеленополянській. Виконуються також інші першочергові слідчі дії.

Затриманим готуються повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: ч. 4 ст. 368 КК України: «діяння, передбачене частинами першою, другою або третьою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, – карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
На Київщині начальника юрвідділу РДА викрили на вимаганні хабара $100 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна