На Київщині начальника юрвідділу РДА викрили на вимаганні хабара $100 тис.

 

Правоохоронці викрили начальника юридичного відділу однієї із райдержадміністрацій Київської області (очевидно, Переяслав-Хмельницької), який вимагав 100 тисяч доларів хабара.

За інформацією прокуратури Київщини, чиновнику повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Установлено, що начальник відділу вимагав від громадянина 100 тисяч доларів США неправомірної вигоди за видачу відповідних документів щодо оренди земель рекреаційного призначення, водного фонду та невитребуваних паїв на території Переяслав-Хмельницького району.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган розповіла в “Фейсбуці”, що чиновника затримали.

Тепер посадовцю загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, інформує прес-служба прокуратури Київської області.

Читайте також:
На хабарі затримали “свободівця” з Київської облради. У голови – обшук

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна