Протягом тижня бойовики втратили вбитими 10 осіб, – “ІС”

Протягом тижня – 28 березня по 3 квітня – втрати російсько-терористичних військ на Донбасі склали 10 осіб.
Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 5 квітня, повідомила група “Інформаційний спротив”.

Зазначається, що всі загиблі бойовики – з “армії ДНР”, так званого 1-го армійського корпусу.

Зокрема двоє – з 9-го штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), четверо – зі складу 3 омсбр (Горлівка), ще четверо – з 11 омп (Макіївка).

Як пише у “Фейсбуці” координатор “ІС” нардеп Дмитро Тимчук, у зазначений період інтенсивність вогневих ударів противника по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території зросла.

“Всього в цей період підрозділи 1 і 2 АК оперативного угруповання російських окупаційних військ здійснили не менше 250 вогневих нальотів (за минулий тижневий період – близько 65) із 82/120-мм мінометів, 122-мм артилерійських систем, БМП, танків. Досить активно на різних ділянках лінії зіткнення противник використовує снайперів. Простежується все ширше використовувана окупантами тактика застосування одиночних «блукаючих» мінометів”, – зазначається у зведенні “ІС”.

Найбільш інтенсивно вогневі удари завдавалися противником по позиціях українських військ в районі населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Піски, Опитне, Новолуганське, Катеринівка, Гнутове, Талаківка, Павлопіль, Водяне та Широкине.

Також повідомляється, що за останній тижневий період з території Росії на залізничні станції Іловайськ Красна Могила для потреб ОРДЛО доставили близько 500 тонн паливно-мастильних матеріалів та до 10 вагонів боєприпасів.

Крім того, в Іловайськ прибули вісім вагонів (з них шість платформ, криті тентами) з артилерійськими системами, що ідентифіковані як 120-мм гармати 2Б16 “Нона-К”, і 120-мм міномети.

Як інформувала “Новинарня“, протягом усього березня бойові втрати сил АТО склали дев’ять осіб. З них після 28 березня – одна особа.
Із 30 березня формально оголошено “великоднє перемир’я”.

Читайте також:
Українські партизани під Горлівкою побили і роззброїли бойовиків,
– штаб АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна