Парубій за рік заробив 289 тис. грн.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій задекларував за 2017 рік 288 721 грн. заробітної плати.

Про це йдеться в його декларації, розміщеній в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування на сайті НАЗК.

Згідно з е-декларацією, готівкою спікер зберігає 340 тис. грн. та ще майже 31 тис. дол.

У грудні 2017 року Парубій став власником квартири площею 92,1 кв. м у Львові, вартість якої становить близько 740 тис. грн.

“На жаль, минулого року деякі ЗМІ не зовсім коректно коментували мою декларацію, тому хочу одразу дещо пояснити. У моїй декларації зазначено, що 15 грудня 2017 року я набув право власності на квартиру у Львові площею 92,1 кв. м. Щоби було зрозуміло: це не новопридбана квартира, а та, в якій уже багато років живу разом з родиною”, – пояснив Парубій на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Спікер додав, що після одруження проживав з сім’єю разом з батьком в львівській квартирі, а горище над нею переобладнав на окрему мансарду.

“Фактично, батьківська квартира та переобладнане горище над нею були окремими приміщеннями, але в документах значилися як один об’єкт нерухомості. Все це приміщення було оформлене на мого батька та мого брата. Завжди бракувало часу, щоб документально впорядкувати майнові справи. Але минулого року, після того, як інформація з моєї декларації була некоректно потрактована, вирішив таки навести лад у документах. Тому разом з родиною вирішили оформити кожну квартиру як окрему, та, відповідно, я переоформив своє право власності на квартиру. Це відбулося шляхом дарування від моїх близьких родичів, про що зазначено в моїй декларації”, – написав голова ВР.

Ці подарунки в негрошовій формі від кожного з родичів він також вказав.

Як і минулого року, Парубій задекларував своє право користуватися квартирою площею 42 кв. м у Львові, а також право власності подружжя на квартиру (22 кв. м) в цьому ж місті, житловий будинок (32 кв. м) і земельну ділянку в селі Уричі Сколівського району Львівської області.
У подружжя, як і у попередніх деклараціях, є два автомобілі.

Дружина голови Верховної Ради Уляна Парубій отримала у 2017 році 47 670 грн зарплати.

Читайте також:
Нова е-декларація Порошенка: збіднів, на благодійність віддав 200 млн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна