Нова е-декларація Порошенка: збіднів, на благодійність віддав 200 млн.

оновлено

Президент Петро Порошенко опублікував електронну декларацію за 2017 рік.

Звіт з’явився в реєстрі на сайті НАЗК.

“Загальна сума доходів, отриманих Петром Порошенком за 2017 рік, дорівнює 16 303 874 гривням.
336 000 із них становить заробітна плата, яку глава держави із року в рік в повному обсязі перераховує на благодійні цілі.
15 795 874 гривень – проценти по депозитах”, – повідомляє прес-служба президента.

Із суми річного доходу Порошенка сплачено податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18%, якою обкладаються заробітна плата та відсотки за депозитами.

Із зазначених доходів також стягнуто 1,5% військового збору.

Зазначається, що сума коштів, які Петро Порошенко зберігає на банківських рахунках, зменшилася за рік на 430 тисяч доларів. 

Близько 200 мільйонів гривень торік склали витрати Порошенка на благодійну діяльність – соціальні, культурні, медичні програми, підтримка армії.

“Вони не відображені у декларації на тій підставі, що подібна діяльність здійснювалася не фізичною особою,  а всеукраїнською організацією «Благодійний Фонд Порошенка» та юридичними особами, бенефіціарним власником яких є Петро Порошенко і які зазначені в його електронній декларації”, – зазначили в прес-службі.

Загальна сума подібних витрат на соціальну благодійність та зміцнення обороноздатності країни за період з 2014-го по 2017 рік включно перевищила 800 мільйонів гривень, підкреслено в повідомленні.

Протягом 2017 року Петро Порошенко не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є.

“Незмінним залишився перелік цінних паперів, якими володіє Порошенко, його нерухомого та рухомого майна: нічого нового у порівнянні з 2016 роком”, – сказано в повідомленні.

Не обійшли речники Порошенка також його відпустку на Мальдивах.

“Згідно закону, Президент задекларував витрати за попередній рік, – в тому числі, як і обіцяв, кошти, які були витрачені на відпочинок. Ті гроші було офіційно перераховано у безготівковій формі із раніше задекларованих власних рахунків, із дотриманням банківського та податкового законодавства України. Сума – в два рази менша за цифри, які фігурували у ЗМІ. Жодної копійки не витрачено із державного бюджету”, – наголошує прес-служба АП.

Читайте також про доходи президента 2016 року:
Е-декларація Порошенка: мільярдер віддав на благодійність і армію 400 млн.

Порошенко задекларував додатковий мільйон

Гройсман за рік заробив більше, ніж Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна