Генпрокурор оголосив Савченко підозру

 

Генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру народному депутату Надії Савченко.
Про повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

“Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав та оголосив Н. Савченко підозру у присутності її адвоката”, – написав Лисенко у “Фейсбуці” в четвер, 22 березня, близько 15:50.

У свою чергу прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила УНІАН, що процедура підписання та оголошення підозри відбулася після затримання Савченко в будівлі Управління СБУ по Києву та Київській області на Аскольдовому провулку.

Як повідомляла “Новинарня“, в четвер, 22 березня, Верховна Рада надала згоду на притягнення народної депутатки Надії Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Генпрокуратура інкримінує Савченко вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ; ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча); ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Після голосування Надію Савченко затримали, вона у супроводі слідчого прибула до Управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

Її сестра і радниця Віра Савченко не виключає, що засідання суду з обрання Надії запобіжного заходу може відбутися вже сьогодні.

Читайте також:
“В мене не змокріло!” Як Регламентний комітет ВР давав згоду на арешт Савченко

“Сюр, щоб показати владу смішною”.
Савченко оприлюднила свою версію підготовки теракту у ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна