Джемілєв розповів, скільки татар проголосували на псевдовиборах у Криму та як на них тиснули

 

У незаконних виборах президента РФ в окупованому Криму взяли участь тільки 10% кримських татар, водночас до бойкоту голосування “приєднався і великий відсоток росіян”.

Про це заявив уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє Ліга.net.

За даними місцевих і регіональних меджлісів, які об’їжджали практично всі виборчі дільниці, де проживають кримські татари, участь татар – переважно “бюджетників” – в незаконних виборах не перевищила 10% від загальної їх кількості.

“Такий відсоток, власне, і був прогнозований нами, але приємним сюрпризом для Меджлісу було те, що, як виявилося, до бойкоту кримських татар на цей раз приєднався і великий відсоток росіян, в тому числі і тих, хто в 2014 році бурхливо радів “приєднанню” до Росії”, – сказав почесний голова Меджлісу, народний депутат України Джемілєв.

Він підкреслив, що країні-окупанту було дуже важливо, щоб кримські татари теж стали співучасниками псевдовиборів у Криму.

“Найбільш масово застосовувався метод залякування “бюджетників” звільненням з роботи, якщо не прийдуть на виборчі дільниці і не розпишуться за отримання бюлетеня для голосування”, – розповів Джемілєв.

За його словами, це дуже серйозна погроза, оскільки в даному випадку сім’я залишається без засобів до існування.

“Фейсбуки багатьох кримських татар також переповнені повідомленнями про подібні беззаконня. До речі, жити в Криму і робити подібні записи у своїх Фейсбук – це теж акт великої мужності, оскільки всі ці записи скрупульозно відслідковуються відповідними відділами ФСБ”, – підкреслив Джемілєв.

Мустафа-ага розповів про історію з літньою жінкою на ім’я Назіф, яка лежала в лікарні Радянського району Криму і яку, незважаючи на важкий стан, наказали виписати з лікарні після її заяви, що вона не братиме участь в незаконних виборах.

“Із Криму мені повідомили, що на цю тему (залякування і шантаж) члени Меджлісу готують досить змістовний документальний фільм, який може послужити хорошим матеріалом для Міжнародного суду ООН в Гаазі”, – сказав Джемілєв.

Як відомо, 18 березня, у день четвертих роковин анексії Криму, Російська Федерація провела вибори президента.
Російські ЗМІ стверджують, що на “виборах” в окупованому Криму за Володимира Путіна проголосували близько мільйона громдян – 92%, а явка була однією з найвищих порівняно з регіонами РФ.

Україна, США Франція, Німеччина, Норвегія, Естонія, Фінляндія, Канада та інші країни незаконні вибори РФ на анексованому півострові не визнають.

Читайте також:
Електоральний географ вирахував, як кримські татари голосували за Собчак

Клімкін передав у ЄС 140 прізвищ осіб, задіяних у незаконних виборах в Криму

“Фількіна грамота” і брутальне порушення міжнародного права,
– звернення Порошенка з приводу виборів Путіна в Криму

“Действительно праздник, но портал недоступен”.
Як окупанти на виборах у Криму приховують низьку явку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна