СБУ проводить 25 обшуків у проросійських діячів

 

Служба безпеки України в понеділок, 12 березня, понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах в осіб, які сприяють Росії в проведені антиукраїнських акцій.

Про це повідомила речниця спецслужби Олена Гітлянська.

За її словами, під час обшуків вже вилучено пропагандистські матеріали, зброя, вибухівка та багато інших доказів підривної роботи проти України.

“На жаль, серед цих громадян є ті, хто має відношення до журналістського цеху, але приналежність до професії не може бути індульгенцією від законної відповідальності за антидержавницькі дії. Тому просимо вас не давати передчасні оцінки до оприлюднення всіх матеріалів”, – написала Гітлянська у “Фейсбуці“.

За інформацією “Української правди“, обшуки проходять у Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі та ін.

У столиці СБУ прийшла зокрема до журналіста Юрія Лукашина, який є в базі “Миротворця”, входить до Фонду Бузини і відомий співпрацею з виданнями “Страна”, “Вести”, “Корееспондент” та ін.

Читайте також:
Рівень терористичної загрози через Рубана був найбільшим за часів незалежності,
– Грицак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна